Sandstorm

Det är ju lite som snöstorm, fast med sand... Man skrapar inte snö och is från bilen på morgonen. Man skyfflar sand!! Borstar bort Sahara från bilen innan man letar upp fönsterputsen och försöker skapa en liten yta att titta ut genom när man kör...

Här har kommit mer regn på tre dagar än vad vi normalt har på ett par månader. Sandblandat regn alltså. Mer sand än vatten om jag får säga mitt!!

Sahara eller Frankrike?

.. Det är inte utan att man blir lite fundersam. Regnet har öst ner här i några veckor nu. Vi pratar STORA droppar som faller tungt eller bara vräker ner, ackompagnerat av åska och vackra blixtrar. Regn på Rivieran efter att filmfestivalen är slut är riktigt ovanligt (men tydligen är det tradition att det regnar friskt medan festivalen pågår). Vanligt är tyvärr vad regnet för med sig: SAND från Afrika!!

Min bil är inte längre röd... ehh... tja för att vara exakt var det längesen den var röd. Jag brukar liksom inte tvätta den alltför ofta. Men nu är den orange. Halva Saharas sandlåda har landat på min bil. Man andas in sand bara man sticker huvudet utanför dörren. Att använda fläkten i bilen är inte längre möjligt om man inte vill dra in sandstormen I bilen också..

På hemvägen idag fick jag i varje fall en liten hjälp till biltvätt. Det var kö, trafikstockning, vardagsmat påhejat av studenter som satt upp temporära stoppljus för att hinna ställa löjliga frågor till alla trafikanter som dom stoppade.. bilen framför sprutade vilt med sin fönstertvätt. Jag tror han träffade alla bilar på 10 meters omkrets - utom sin egen då. Jag höll mig så nära jag bara kunde och stängde mina rutor. Min bil är numera sandfärgad med fina ränder på..:-)

Jakten på den stora lägenheten... eller den stora jakten på lägenhet...

... det artar sig. Efter ha besökt varenda ledig skrubb i hela stan (och det var inte många, som sagt, på sommaren hyr folk ut per vecka till priser som bara miljonärer har råd med...) så har jag ramlat på en helt fantastisk lägenhet. För samma pris som en liten garderob utan möbler i stan, så har jag hittat en tvåa (hurra!!) fullt möblerad och hur fin som helst, med utsikt över park och hav, i ett litet radhus (visste inte ens att det fanns radhus i Frankrike)... Med ett kök! med dubbelvask! Diskmaskin (haha när ska jag använda den??), med tvättmaskin, möbler och håll i er... inte mindre än 3 härliga pooler varav en är jaccusi (hur det nu stavas). LYX!!

Nu till problemet.. (vi är trots allt i Frankrike). Lägenheten blir inte ledig förrän första september. Så nu måste jag hitta någonstans att bo i sommar. Trots allt.

Ett tält kostar inte mer än en tusenlapp.. Jag ska nog investera i ett och avsluta den stora jakten på lägenhet...

Resväskemysteriet

Lite nyfiken blir man ju... Sväller innehållet i resväskor automatiskt för att alltid bli proppfulla och så tunga som möjligt? Jag la ju bara ner några tröjor och ett par skor!! 10kg!! Lite rädd att det inte kommer finnas plats för allt på min returresa.. Långhelg på gröna ön planerad:-)

Den stora jakten på lägenhet

Jag är på lägenhets jakt!! Min lägenhet ska säljas. Nu är inte det i sig någon enorm katastrof - grannen ovanför är stendöv och så lär jag också bli om jag inte flyttar snart... Men jag hade tänkt vänta till hösten med att flytta! Min residens har en enorm pool och en härligt grön park och jag hade velat klämma ur det sista ur dom godbitarna - istället blir jag tvungen att leta lägenhet under en period på året när folk hyr ut per vecka till samma pris som per månad på vintern...

Nu har jag haft "turen" att hitta några lägenheter som trots allt hyrs ut per år. Den första var en liten studio på bottenplan i en villa. Ett rum där dom slängt in en madrass med fler år på nacken än mig, och en skiva som skulle fungera som bord. So far so good.  Sen fanns det ett "kök" (ägarens definition). Jag vet inte om jag kallar en elektrisk kokplatta och ett kylskåp ipluggat jämte toaletten (toalettSTOLEN för att vara exakt) för kök? Eller vad sägs om en garderob som fungerar som duschdraperi..? Men tänk vad tid jag kan spara på morgonen när jag väljer mina kläder medan jag löddrar schampo (och hoppas att dom är torra när jag är klar..)... och när jag kan röra i gröten och välja pålägg i kylen medan jag sitter på toa... Nej tack...

Idag hittade jag dock en riktig drömlägenhet. Stor (nu pratar vi franska mått mätt) tvåa på bottenplan med enorm trädgård i ett lägenhetsområde. Tyvärr är den oinredd. Ingen kyl, frys, tvättmaskin, spis och andra såna där detaljer dom flesta vill ha i ett kök. Sånt kan fixas.. Men står  man ut med tåget som passerar var 10e minut knappt tio meter från lägenheten??

Kanske kan jag hitta mig ett fint tält någonstans..?

RSS 2.0