Döv granne

Damen som bor i lägenheten ovanför mig är 84 år. Och döv. Grannarna som bor bredvid henne är också döva (nu) och jag kommer snart bli det. Hennes TV går varm på högsta volym 12 timmar per dygn. Högsta volym. Vi pratar fönsterrutor som vibrerar av ljudet. Glas i skåpet som skallrar... Inte ens med min tvättmaskin igång, öronproppar inkörda till hjärnroten och EGEN musik på hög volym kan jag utestänga ljudet. Att ha vänner hemma är uteslutet, vi hör helt enkelt inte varandra prata!

ÄNTLIGEN en bra anledning att flytta:-)!!

Damen, som också går under namnet satkärring, är en pigg och stenrik tant, som tillbringar några timmar med att spela bort stålar på kasinot varje morgon. Sedan shoppar hon, och kommer hem med tunga matkassar. Väl innanför grindarna till residensen, prick kl 12 varje dag, börjar skådespeleriet. Tuuunga kassar ställs ner på marken varannan meter, det suckas, stönas, stånkas, tas sig för huvudet, oh la la las och hålls på tills någon yngre variant av pensionärerna i byggnaden kommer ut och hjälper stackarn in med sina kassar. Väl där sätter hon på TVn och hennes 12h TV maraton på högsta volym kan börja.

Jag har gjort några tappra försök att prata med henne, erbjuda henne ett par hörlurar, tala om hur trött jag är när jag kommer hem, hur störande hennes TV är, att jag inte kan sova pga henne... Varje gång tar hon sig för huvudet säger att jag ger henne hjärtinfarkt och att oh la laaa vad hennes huvud börjar snurra när hon inte får ligga ner och kolla på TV. Jag tycker faktiskt inte synd om henne. Jag bor under henne. Någon som är fullt kapabel att flytta möbler oavbrutet i 5 timmar på natten (eller bowlar hon i lägenheten?), klarar nog att stå vid dörren i 2 minuter för att prata med en granne.

Nu är det mer uttalade krigsmetoder som gäller:  att anmäla henne till hyresvärden först en gång, sedan VARJE gång den "stackaren" stör mig med sin TV. Hyresvärden berättade att grannarna på 4e våningen också tycker att hon har sin TV för högt. Hon bor på första våningen...  En granne kom spontant och ringde på och visade mig skåpet med tv sladdarna till hela byggnaden. Föreslog att jag skulle dra ur hennes sladd när jag kommer hem på kvällarna och plugga i den igen på morgonen. Lockande lockande..!!

Hyresvärden har gjort tappra försök även han, grannarna i övriga lägenheter klagar och nu ringer jag helt enkelt security varje gång hon terroriserar mig med TVn.

Tanten är intelligent som fasen. Hon vet exakt vilken tid jag brukar ringa. Och stänger av precis innan.
Jag ligger steget före. Idag har jag vart och hämtat ut vakttiderna för hela kommande veckan.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0