En dag i Paradiset

Igår tillbringade jag dagen i paradiset! Vännen tog med mig på utflykt till en flod någon timmes bilresa härifrån. Efter en strapats ner för berget till floden – i högklackade sandaler för den som undrar vad man inte ska ha på sig – fick vi vada över floden för att fortsätta vandringen på andra sidan. Vi stannade vid en grottöppning med där inte mindre än 4 vattenfall mynnade ut.Helt underbart! Luften i bergen var mycket friskare än på kusten, och vattnet var… hmm hur ska jag uttrycka det? Som svenskt hav första maj efter en kall vinter. Det gick fint att gå i till midjan och stanna i. Efter någon minut hade ben och tår domnat så då kunde man stanna hur länge som helst. Gällde bara att undvika att doppa händerna.Alla män är tydligen pojkar, för vännen tillbringade timmar med att bygga en fördämning vid sista vattenfallet, och lyckades få vattnet att stiga närmare tio centimeter i den lilla lagun vi badade i. Hurra, ytterligare tio centimeter iskallt vatten…Var en helt fantastisk dag och det kommer nog bli svårt att acceptera havet hellre än ett sånt paradis för att svalka sig i värmen!Jag vet vad...

Jag vet vad jag gör på Mc Donalds så fort dom öppnar varje morgon. Men idag sträckte sig kön ut genom dörren när jag kom hit. Har folk inga liv???

Nu har jag listat ut...

hur mc donalds får folk med sina datorer att inte stanna alltför länge:

  • starka spotlights överallt, riktade mot vartenda jävla bord
  • fläktar som bildar snurrande reflexer i datorskärmen
  • sur personal
  • musik på högsta volym
  • iskall luftkonditionering som gör att fingrarna fryser till is när man skriver
Det är inte utan att det är lite spännande att helt lita på sina fingrar och bara kunna gissa sig till vad som står på skärmen!

Nu blir det dopp i en iskall flod för mig istället:-)!

Man kan ju undra...

Hur det kan ta en halvtimme att åka en ynka kilometer... Jag LÄNGTAR tills turistsäsongen är över!! Förhoppningsvis går bensinpriset ner i samma veva. Det kostar härliga 16 kronor litern här idag. Jag som tyckte det var dyrt i bergen, ha!!


Kamoflageträd

Alldeles utanför mitt fönster. Poolen ligger bakom. Längtar tills jag hinner inviga den!


Hyresgäster!

Jag har fått hyresgäster!! Flera ödlor bor bakom blomkrukan på min balkong:-) Jag är SÅ himla glad. Dom betar i princip spindlar!! Nu till frågan: Hur lockar jag in dom i lägenheten?


100 grader varmt

Minst! Det är bara snåljåpen i mig (och en väldigt ond hals) som avhåller mig från att testa om luftkonditioneringen funkar.
Imorgon tänker jag tillbringa dagen i en iskall flod!!!

McDo hell

Missförstå mig inte. Jag är oerhört tacksam att internet är gratis på mc donalds. Men hellre än att gå in i den stanken igen så sitter jag i min rullande bakugn med en oerhört varm dator i knät och surfar... Hemska studielån att betala och idag var visst sista dagen, hoppsan.

Har röjt i lådor hela dagen och min nya strategi är att allt som jag inte använt sista månaden åker i soporna. Jag var nämligen nere och inspekterade mina 78kvadratcentimeter förråd och inte nog med att det står öppna färgburkar på hylla ett och en fin vinsamling som jag inte får röra på hylla två... Det stinker mögel! Där rök teorin att jag kunde ha kläder och böcker i förrådet. På sin höjd kanske jag vågar ställa in lite glas och plastburkar lol.

Han visste nog vad han gjorde, vakten i kontrolltornet, som påpekade var containern är.

Måste vara första gången en man har rätt i något.


Oväder

Sista kvällen på campingen bjöd på lite fjuttdroppar från en kolsvart himmel och ett fint skådespel som varade stora delar av kvälllen...Tyvärr ingen åska, vilket jag älskar när jag är på campingen, eftersom knallarna smäller så det ryker om det när blixten slår ner i alla bergstoppar (lättroad jag vet..)

Söt va?

Titta noga..  Lilleman som höll mig sällskap till frukosten:


Batman

Kolla grabben jag mosade vingen på när jag la ut mitt tält i solen för att torka. Till mitt försvar vill jag bara påpeka att han såg ut som ett löv!


Huggtänder

I bilen på väg till campingen fick jag lite sällskap av en hoppande spindel. Det slutade inte bättre än att han satte sina huggtänder i mitt ben och lämnade ett hemskt märke.

Fotot nedan är inte av min tumme... Kolla märkerna efter gaddarna bredvid tummen!!Tiden är snart ute...

om en halvtimmer kryllar det av folk på mc donalds så det är dags att packa ihop... Funderar på att fjäska lite med grannen och se om jag kan få koden till hennes wifi så jag kan använda internet hemma tills mitt blir inkopplat...

All I can say is...


Vatten...

Den automatiska bevattningen av gräsmattan utanför mig verkar ha bättre sprutt än min dusch.

Om ni hör någon som blivit arresterad för att hon lyckligt tjoande sprungit näck i zickzack mellan bevattningsstolparna med schampo i hela håret så är det jag!!Alternativt funderar jag på att lägga mig i jaccuzzin varje kväll och ta min dagliga dusch i dom gemensamma utrymmena. Vatten är svindyrt i Frankrike och det ingår tyvärr inte i hyran..

Hoppsan

Vart så glad jag packat upp nästan alla lådor igår och fint sorterat in grejorna i ett stort skåp i lägenheten.

I morse när jag kikade igenom skåpen i köket insåg jag tyvärr att det är mitt skafferi som numera är fullt med böcker och CD. Kanske ska förvara maten i alla sjuttioelva kastruller, grytor (men inte en enda stekpanna, var han inte kock sa han ägaren??) och konstiga attiraljer som jag hittat i skåpen.

Några tips på hur man packar ner ett hundratal tallrikar och glas och stuvar in dom på obestämd plats (helst hos grannen) tills det är dags att flytta ut?

Fest

Min lägenhet är möblerad till max. Jag räknade stolar igår. Jag har 8 stolar och två soffor inne, ytterligare 6 stolar ute. Tre bord att sitta vid. Sängar för fem personer. Porslin för minst 30 personer, förätt, huvudrätt och efterrätt.

Alltså, här ska bli fest!

Dåliga ovanor

Tyvärr har jag lagt till mig med riktigt dåliga ovanor när jag campade. Jag vaknar med tuppen varje morgon. Före soluppgången…

På campingen hade jag i varje fall vett på att vara i säng före 22h varje kväll, eftersom det var becksvart och man inte kunde göra så mycket annat. Nu har jag fullt upp med att packa upp lådor – slänga skit – så jag vart inte i säng före midnatt igår.

Påsarna under ögonen är i stil med blåtiror.

Hmmm

Vakten i kontrolltornet som såg mig passera i ett följe med tre fullproppade bilar häromkvällen, kom förbi för att upplysa mig om att det finns en container man kan slänga skit i på området, öppen tre dagar i veckan. Jahaja.

Ska flytta sista lasset en dag när han inte jobbar.

Kontrolltornet

Imorse klockan 09h00 hörde jag ett burrande ljud i lägenheten. Tog en stund att identifiera det men tillsist lyckades jag leta mig fram till intercomtelefonen. Det var kontrolltornet som ringde för att höra om jag inte ville ha en badge till min bil (så jag kan ta mig in och ut UTAN att besvära vakterna varje gång). Inser att det låter som om jag bor i ett fängelse. Det gör jag inte. Jag bor i en lyx residens, alldeles för dyr för min magra plånbok. Säkerheten är enorm.

Fick bli en tur till kontrolltornet för att punga ut med en saftig summa för att få en badge. Vakten förklarade även att jag kan förhandsgodkänna vänner och familj, så dom inte blir portade om jag inte råkar stå precis bredvid intercomtelefonens låga burrande precis när vakterna ringer... När jag frågade om man kan blacklista folk också stirrade vakten fånigt på mig.

Herregud jag frågade ju bara.


Fort Knox

Det krävdes en hel del kreativitet, men nu har jag lyckats få tag på nycklar till både brevlådan och förrådet, garaget jag inte har plats i samt antagligen de flesta grannarnas brevlådenycklar lol (i varje fall har jag en hög som inte funkar någonstans!).

Har även fjäskat in mig hos vakten för området, och övertygat dom om att jag faktiskt bor där nu. Det gör det hela mycket enklare att komma hem. För ingen kommer in utan att passera vakten på det Fort Knox där jag nu är bosatt! Och jag har lärt mig hitta hem utan att köra vilse i parken hurra!!

Telefonen är installerad HURRA synd bara att dom kopplar ur den igen om 3 dagar - för att återigen koppla i den om tre veckor. Franskt system är obegripligt!

Bästa nyheterna på hela dagen är att det bara tog 10 minuter för min tvätt att torka i ugnen på balkongen och att jag äntligen har listat ut hur man får varmvatten i duschen.

Dåliga nyheter är att det bara verkar finnas ett eluttag i hela lägenheten. Tur, för elektrisiteten är svindyr. Än värre är att förrådet som jag trodde var en kvadratmeter stort, bara är en halv kvadratmeter. Kommer bli kul att klämma in 8 enorma flyttlådor där. Får bli soptunnan.

Skulle passat på igår. För när vi lastade ur tre bilar (tur man har kompisar) med alla mina grejor, så kom sopbilen förbi, stannade oc h frågade om han skulle ta grejorna. Nix. Undrar när han kommer förbi igen?

Om några dagar kommer uppdateringar och miljoner bilder från mina veckor i bergen:-) Men nu väntar min rullande bakugn och jag har ganska mycket på gång i eftermiddag.

Tillbaka

Tillbaka i verkligheten! Jag har blivit med lägenhet och håller som bäst på att flytta, jaga nycklar, fjäska med vänner för att få dom att hjälpa till och bära lådor etc.. Har vare sig internet eller telefon hemma så kommer bli en storkund på McDonalds där jag får använda internet gratis...

Kommer bli 3 veckors konstant matförgiftning, snacka om diet.

Huga!

Faster!

Min franska storebror blev pappa till en liten tjej igar och jag kan stolt meddela att jag har blivit faster!!!

Nu langtar jag helt klart tillbaka till Rivieran sa att jag kan fa traffa det lilla underverket!!


Semesterstangt

Min blogg har egentligen semesterstangt eftersom jag befinner mig pa en camping i alperna - med goda intentioner att ge mig ut och vandra i bergen varje dag. Nu har det bara blivit en tur an sa lange, eftersom inte vadret ar sa skitigt att jag inte vagar mig ut.

Men en dag kom jag ivag, och da var jag uppe och halsade pa mina favoritdjur, marmottarna. Det finns nog inga goare djur. Fullt med ungar och omojligt att komma nara dessa vilda underjordsdjur, sa jag gjorde picnic en bra bit langre bort pa ett falt. Dukade upp med min sallad och ett kilo morotter som jag slapat 600m uppfor berget. Vis av erfarenhet. Marmottar alskar morotter.

Det tog inte ens tva minuter innan en liten pys kikade upp ur marken 50 meter bort, och kom smygande mot mig med allt mer bestamda steg ju klarare blick han fick av mina morotter. Nagra bett pa moroten jag strackte fram, sa hade jag snart en liten krabat i knat som kakade morotter under stort smaskande, allt medan han holl mig i handen med sina klor. Har morotsflackar over hela byxorna, men det var det allt vart!

Tillbaka pa Rivieran

Nu borjar aventyret med att flytta runt hos vanner tills min nya lagenhet blir ledig. Ikvall har jag norpat en fransk dator och uj uj vad svart att skriva pa franskt tangentbord!

Pa torsdag bar det forhoppningsvis av till bergen, for nagra veckors vandring pa 3000 meters hojd!!

Min rullande bastu

Herrejavlars sager jag bara, vilka MUSKLER jag har fatt i vanster vad och hoger arm efter en liten tur med min rullande bastu. Snacka om att kopplingen rostat fast under dom 10 dagar bilen fatt vila.

aahhh vad jag onskar mig en ny bil!!

Sol !!!


Inte ett pip om att jag svettas som en gris, om att det ar varmt varmt varmt... !!

Trolleri?

Ett bokpaket jag beställde från Stockholm i förra veckan, specialskickat med DYRASTE alternativet posten och löftet att det tar EN ynka dag att komma fram, har kommit på villovägar.

Tekniken är fantastisk och varje dag har jag följt hur paketet har checkats in och ut i olika städer. Idag kom avin. Finns att hämta på närmaste service ställe. Åkte dit. Inget paket. Det har nämligen hamnat lite fel, i grannstaden 10 mil bort. Två dagar till behöver posten för att få hit paketet.

Jag har funderat i timmar på vilka olika transportmöjligheter posten planerar använda för att behöva 2 dygn på sig att ta sig en sträcka som tar max en timme med bil och kommit fram till att enda tänkbara alternativet är att skicka nån sommarjobbare till fots mellan städerna. Inte ens cykel med punktering kan ta så lång tid på sig.Posten har också en fin service på webben där man kan fylla i en reklamation som ska besvaras inom 24 timmar. Nu pratar vi posttimmar förstås. Och om posttimmar är som postdagar så kan jag se fram emot svaret framåt jul eller så.

Mitt förslag att dom skulle skicka mitt paket med nästa buss verkar inte ha mottagits med någon större enthusiasm (Bussarna går ju i varje fall direkt - posten verkar ha en fix ide att låta alla brev i landet passera genom ett större antal städer innan dom landar på fel ort!!), så jag hoppas dom nappar på alternativförslaget att skicka böckerna direkt till Frankrike med vilket konkurrerande bolag som helst (inte fasen litar jag på posten igen..)

Inga svenska böcker med i resväskan hem för mig:-(

Ska jag bli tvungen att läsa franska på semestern??


50kg!

Jag har verkligen kämpat den här gången, men jag lyckades allt klämma i nästan fullt ut 20kg i varje resväska och aaaaningens över 10 i handbagaget. 50 kg med svenska godsaker...Hade bokat 40 kg när jag åkte hem, men hade med futtiga 5 i varje väska, vilket fick grabben i incheckningsdisken att flina gott och kommentera det till sina kollegor, varpå jag log sött och låtsades som jag inte pratar ett ord franska.


Elakt!

Fick just ett sms från kompisen som jag drillat som chaffis varje gång jag ska till eller från flygplatsen. "Ta med paraply".
Jag hoppas verkligen han menade att jag kommer behöva det för att skugga mig mot varma solstrålar från en blå himmel. För jag har kollat väderleksrapporten:


30 utlovade grader och en sol som kryper till kojs redan klockan 20h30. Det kommer nog ta lite tid att vänja sig vid kvällsmörkret igen. Precis som morgonljuset här ställt till det för mig - jag har skuttat upp före 04h00 varje morgon tack vare solstrålar som bländat mig och fullt dagsljus i sovrummet.


Nu väntar sol och 30 grader igen!


Molnen med allt hemskt regn får stanna i Sverige, för nu åker jag tillbaka till soligare breddgrader!


Dagens väder


Favorit i repris...?

För ganska precis ett år sen gav jag mig ut på ett enorm äventyr i form av tre veckor camping och vandring i bergen. Ensam.

Resan fick stopp redan en bit innan jag tänkt, eftersom jag möttes av ett enormt skyfall, hagel stora som pingisbollar, och åskknallar som verkligen imponerade. Det var omöjligt att fortsätta köra så fick helt enkelt hitta ett ställe för natten. Det var så jag av en slump ramlade på det jag än idag är övertygad om är världens finast belägna camping.Nu verkar det som om årets två veckor i bergen kommer börja på samma sätt. Åska hagel och stormbyar är prognosen för dagen jag tänkt åka upp.

Det är inte utan att jag blir mer och mer motiverad till ett 2 sekunders tält. Det hinner inte bli blött överallt medan man sätter upp det!


Irländskt väderDagens väder och temperatur är också medeltemperaturen året runt i Irland!

Vinter?

Det är ungefär lika kallt och regnigt här i Sverige idag, som det är på Rivieran mitt i vintern i Januari!

Skadeglädje

Det har sina fördelar att sitta i ett regnigt Sverige trots allt.
Brännmaneterna är tillbaka på Rivieran, tjockt tjockt med dom. Haha:-)

Svensk trafik

Efter nästan en vecka i Sverige och dagliga turer i trafiken kan jag inte säga annat än att jag blir stum av förvåning varje gång jag ger mig ut med bilen. För det är ingen rullande bastu den här veckan. Det är pappas sprillans nya franska *host host* bil som jag får äran att köra runt i.

Och det är inte utan att jag saknar min rullande bastu aaaaningens lite grann i varje fall. För när jag är ute och puttrar runt i den så är alla sinnen blixtalerta hela tiden - jag lyssnar efter mystiska ljud som kan vara tecken på att den ska klappa ihop igen, jag dricker vatten oavbrutet för att inte dö av uttorkning, efter episoden med bensintanken (fråga inte) så sniffar jag alltid efter oönskad bensinlukt, radion som numera bara tar in kaneler från yttre rymden ska meckas med och ställas in, vänsterbenet tränas till oanade former när jag försöker trycka ner den fastrostade kopplingspedalen, högerarmen försöker alltid trycka in en ny växel, ofta accompagnerat av ett ljud i stil med ett bromsande tåg...

I en ny bil, på svenska vägar, behövs ingen förare. Man ställer in fartkontrollen, riktar ratten i rätt riktning och sen är det bara att luta sig tillbaka och slumra. Ingen utmaning alls. Förutom utmaningen att hålla sig vaken då.

Innan varje tur med bilen varnar pappa mig för "all trafik". Vilken trafik? Vägarna är ju tomma! Man kan susa fram i tillåten hastighet utan att se så mycket som en kotte på vägen. DET mina damer och herrar, DET är semester för en trafikhatare från franska rivieran.

Igår när jag lekte med farthållaren och fick för mig att stänga av den för lastbilen framför mig kom allt närmare alldeles för fort, så dök bilen från 90 till knappa 70 på några sekunder *host* (men nu vet jag hur man inte gör...) och jag slängde snabbt en blick i backspegeln och tänkte att nu smäller det.

Ha! Bilen bakom höll flera hundra meters avstånd. Syntes knappt i spegeln. Inte som i Frankrike där bilarna ligger så tätt bakom att man kan räkna näshåren på föraren.

Parkering är en annan kul grej i Sverige. Det finns parkeringar! Stora är dom dessutom. Man får plats med HELA bilen och dessutom blir det plats över för att öppna dörrarna och kliva ur! Sån lyx dras vi inte med på rivieran, där vi parkerar vart sjutton som helst där vi kan klämma in bilen och lägger den i frilläge för att bilen framför och bakom ska kunna putta runt den tillräckligt för att kunna komma ut/in från sina parkeringar.

Tittar man i sidospeglarna så ser man ingenting... Ingen motorcykel som gör en livsfarlig omkörning vare sig på höger eller vänster sida om den rullande bastun, ingen cyklist som håller högre fart än bilkön. Framför sig ser man kanske någon bil i horisonten men inga turistjävlar som tvärnitar mitt i vägen för att fundera på vart dom är eller för att beundra utsikten. Folk följer reglerna.

Det kommer bli en chock att komma tillbaka hem nästa vecka!


Fryyyyyssseerr

Min enda ursäkt till att inte hålla bloggen uppdaterad under min semestervecka i Sverige är att jag fryser så förbaskat att jag inte kan koordinera fingarna över tangentbordet.

Hela sommaren har det varit varmare i Sverige än i Frankrike säger dom. HA! Det tror jag så mycket jag vill på. Regnet har öst ner över en frusen mig ända sedan jag kom hit.

Några timmar till och jag kan paddla kanot på tomten!


Mammas mat

är nog det bästa som finns!

Kräftor

Jag älskar kräftor och det finns knappt att få tag på för storkonsumenter som mig, där nere på Rivieran. Sedan jag landade i Sverige igår har jag ätit kräftor tre gånger om dagen, mums mums.

Inte mycket annat att göra när regnet öser ner...

Här är i varje fall inte så mycket turister!

Brännisar

På tal om de franska brännmaneterna som sätter skräck i mig varje gång jag tar mig ett dopp... Voila ett foto på vad jag stötte på i Sverige förra året:Myspys!

"Pappa vi flyger"

För vissa, är flygplan som vilken åkattraktion på Liseberg som helst!

En liten tjej på 3 år sträckte upp armarna i luften och skrek för full hals rakt ut:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH genom hela startsträckan och en bra bit upp i luften, med ett stort lyckligt leende på läpparna:-) Genom hela resan hördes hennes kommentarer: "Pappa vi flyger!" "Pappa vi landar woooww!!!

En liten grabb på dryga fyra stod i toalettkön när han frågade sin mamma varför det stod så mycket folk i kö för att komma in till " coctailen" där piloterna satt.

För andra, är flygplan en ren plåga.

Snåljåpen på 190 cm som satt bakom mig vägrade betala upp sig till en bättre plats. Intet ont anande om att jag burit tunga kartonger hela veckan och har en rygg som inte tål att petas på, ägnade han en dryg kvart till att försöka förflytta mitt säte några decimeter framåt, innan jag fick nog och helt enkelt fällde bak ryggstödet och därmed kilade fast hans knän ordentligt.

När han böjde sig framåt och surt frågade om jag tänkt krossa knäna på honom spände jag lugnt blicken i honom och svarade sött "javisst!"

Han satt still resten av resan.


Elefanter

Kort efter att jag blivit rumskompis med ett gäng fransmän för några år sen, blev jag varse om att en av grabbarna alltid ryggade till när jag kom skuttande in i rummet (jo hrmm jag tycker inte om att gå långsamt). Nog för att jag är vacker *hrrrmmm* men en sån reaktion?

Efter lite lirkande kom det fram att grabben - liten och mager, som dom flesta fransmän - jämförde mig med en elefant. För som svenska i Frankrike så sticker man ut. Vi är längre, bredare och fylligare. Och jag är ändå smal, i svenska mått. Men i Frankrike är jag som sagt som en elefant bland minifolk.Idag när jag stod på flygplatsen och köade bland hundratals svenskar för att checka in så förstod jag plötsligt varför killen känt sig så liten bredvid mig.

Svenskar är stora! Långa och kraftiga! För första gången sedan i julas (när jag var hemma sist) så kände jag mig liiiiten igen. Fjuttig rent ut sagt.

Jag är tillbaka i min hjord:-)

Ca y est!!

Lägenheten är tömd, lägenheten är "städad" (definitionsfråga...) och jag är på vift i en hel månad, hurra:-)!

Man vet att man är tillbaka i Sverige...

...när man plötsligt är minst av alla igen!

Man vet att man är trött på att flytta...

...när man märker alla lådor kort och gott med orden:

"Diverse Skit"

Myggmagnet...

Åh dessa underbara små varelser har tuggat sönder precis hela mig... Små souvenirer från gårdagens koncert antar jag... Ser ut som en prickig korv hela jag, och varje bett är enormt, eftersom jag är härligt allergisk mot mygg (och packning!!).

Synd att jag packat ner alla salvor mot insektsbett...

Jag älskar verkligen att flytta... Det blir 4e gången på 18 månader nu. En dag ska jag hitta en lägenhet där jag får stanna long term!

Poliser

Det är inte bara turisterna som har förökat sig, utan även poliserna. Jag tror aldrig jag sett så mycket poliser på vägarna som sista veckorna. I torsdags mejade jag nästan ner en polis som ställt sig mitt i utfarten till en rondell för att se om bilisterna hade bälte på sig - osmart, inte fasen tittar jag åt höger när jag kör in och snabbt ut ur en rondell, jag kollar så klart åt vänster för att inte bli manglad av någon turist!!

Nere vid kusten är det värst, där ligger dom små jäklarna på lur bakom bilarna, för att vänta in folk som kör över den heldragna linjen för att parkera vid stranden. Och det är väl klart att man väljer att köra över en linje, hellre än att sitta en halvtimme i en krypkö för att vända på lagligt vis. Det FINNS faktiskt plats nog att göra en fin ut och infart till stranden, bara en liten fråga om pengar. Och det måste väl finnas, om dom nu nitat så mycket folk med böter sista veckorna.

Normalt ser man bara den franska polisen dom fem första dagarna varje månad, och då bara när solen skiner, då dom är ute för att sätta dit så mycket folk som möjligt, för att fylla månadens kvota. Som 06a är man ganska säker, men alla 83or och 05or och 04or och andra turister brukar ligga risigt till.

Engelsmännen kan göra vad dom vill. Dom "pratar inte franska" och kan vara ganska svåra att kommunicera med för poliserna hehe.

Jag pratar heller aldrig franska i såna lägen:-)
Inte ett endaste ord förstår jag.

Alkohol

Min släng hysteri inför flytten har inga gränser. Jag har just hällt ut litervis med alkohol och konstiga likörer i slasken, allt för att slippa bära när jag flyttar.

Om tre timmar ska lägenheten vara tom. Om fyra timmar ska den vara ren.
Om fem timmar ligger jag på stranden och sover hela eftermiddagen:-)

Måste jobba på solbrännan innan jag åker hem till Sverige!!

Koncert

Igår var vi på koncert i en av byarna här, två ganska kända band som spelade, i afrikansk och kubansk stil, helmysigt. Dom hade satt scenen mitt på torget mellan fyra byggnader så det går fortfarande rundgång i öronen på mig, men trevligt hade vi.

Ölen gjorde susen för mitt humör men glassen blev jag ruggigt sjuk av - kanske dags att erkänna att jag inte tål laktos alls:-( Glass och fransk stinkost är dock det enda med laktos jag unnar mig in emellanåt. Hmm ok, glass äter jag väl nästan dagligen här på sommaren. Jag som normalt är glasshatare har hittat en glass som är så god att jag gärna ersätter middagen med en!Det är en liten gubbe som gör sin egen italienska glass, massor med grädde och riktiga bär/nötter/frukt etc beroende på smak. Hur mumsigt som helst!!

Stor stark man sökes...

eller helt enkelt en som inte drar sig för att slänga rubbet jag äger.

Flyttlasset går imorgon, och igen om en månad.
Jag älskar att flytta:-(

Kissenödig lampa

Så här ser lampan som blev så kissenödig ut:Kan någon förklara varifrån vattenpölen kom??

Tejp

Nu har jag just investerat ytterligare 5 euro på en tejp, efter mysteriet med försvinnandet av den andra nya rullen jag hade. Den här gången special för kartonger.
Hoppas den inte smälter i värmen.

Budgivningen kan börja, om hur många minuter det kommer ta innan jag hittar rullen som försvann!!!

Spurt

Idag spurtade jag på fötter ner till stadskärnan för att hämta ut en E111 lapp så jag kan lämna Frankrike en period. Tänkte det var bättre att ta sig fram på fötter än med bil.

Men vad är värst? En långpromenad i 40 graders värme eller att köra runt i bilen (80 grader) samma tid för att leta parkering?

Sitter och väntar på att de svettiga kläderna ska torka (har ju packat ner allt annat) så jag kan ge mig ut för att köpa en duschslang innan jag smälter bort i värmen..


Kinamat

Fick bli kinamat till lunch, av den enda och enkla anledningen att det gav mig hela 5 guld värda minuter i en luftkonditionerad lokal:-)

Provade något nytt idag.
Dagens visdom: prova aldrig något nytt.

I mina nudlar med kyckling låg något som jag hoppas var svamp, men de stora slemmiga klumparna liknade mycket mera bläckfisk eller blåa maneter? Urk

RSS 2.0