Fotboll

Bara några ord för att uttrycka min djupa sorg över att Tyskland inte vann fotbollen igår. Nu kanske det var lite tur ändå. Jag satt inklämd mellan 15 spanjorer på en irländsk pub och hejade på i matchen...

Mitt bästa fotbollsminne är nog när Sverige förlorade mot England... Hmm har glömt vilket år men det var i varje fall när jag bodde i Tyskland. Jag var stammis på en irlänsk pub i andra änden av stan - irländska i hjärtat som jag är -  och matchen visades såklart där. Nu är det inte mitt bästa fotbollsminne för att Sverige förlorade (kanske snarare för att det är tack vare förlusten jag fortfarande lever...).

Puben var fullsmockad. Jag var sen. Jäkligt sen. Kom springande 1 min innan starten.

Har ni någonsin fått världen att stanna upp? Varenda kotte att stanna upp i det dom gör för att stirra på er?

Föreställ er en pub fullsmockad till bristningsgränsen med engelsmän.
Föreställ er en svenska, iklädd svenska färger, som smäller upp dörren till puben och rusar in i full fart med svenska flaggan i högsta hugg... Det blev knäpptyst. Varenda människa spände ögonen i mig.

Liv i luckan igen när jag snodde åt mig plats på första raden.

En svenska som hejar lika högt på Sverige som alla engelsmännen hejade ihop på England.

Jag är så glad att vi förlorade...

Molntäcke!

Efter två veckor av tryckande klibbig värme och strålande sol så täcktes himlen plötsligt av ett enormt tjockt molntäcke. PRECIS när jag lagt mig på stranden i bikini efter jobbet. Jag huttrade inte bara lite, jag frös så jag skakade. Min kropp har för längesen glömt vad det innebär att vara i temperaturer under 28 grader!

Det var säkert bara 24 grader en stund!! Huga

Nu är jag inte den som är den.. Jag badade så klart ändå. Är det sommar så är det!

Eld i baken..

Ett lugnt strosande från garaget genom parken hem emot lägenheten, förvandlades blixtsnabbt till en språngmarch när jag hörde bevattningen sättas på. Sprang ner två grannar när jag kom farande som en skållad råtta med alla badkläder och handdukar - sen kunde jag skratta åt grabbarna som var så upptagna av att kolla på mig att dom hamnade rakt i den ofrivilliga bevattningen:-)


Paradiset

Tänk att jag glömmer så ofta att jag faktiskt bor i paradiset. Blev riktigt förvånad idag när jag upptäckte att jag befann mig under en allée av palmer och i strålande solsken. Blir så hemmablind!

Vart och badat idag, åååhh så härligt ute efter kl 18 när värmen inte är så tryckande och ett molndis hunnit infinna sig!

Lim

Det finns inte superlim här. Men efter att ha varit runt i varje liten lokal butik - tillbringat alltför mycket tid i min rullande bastu med gassande solsken rakt i ögonen, har jag blivit 40 euro fattigare och två limtubar och lite mat rikare.

Flytande lim, tur jag testade på pappret först. Glasögonen är limmade. Tvivlar på att det håller så länge, för inget lim funkar visst på plast. Men håller det tills imorgon kväll är jag en lycklig kvinna!


Kläder...

Kläder är verkligen överskattade när man bor i tropisk värme. Håller på att rensa garderoben på mögliga kläder. Tänker inte behålla ett plagg. Det räcker med bikini och handdukar, jag använder ändå aldrig annat!!

Kris

Det är stor kris här idag, jag har lyckats ha sönder tre par solglasögon de senaste veckorna och nu skiner såklart solen från strålande blå himmel och jag blir bliiiind om jag inte får tag på ett nytt par innan jag ska ut i eftermiddag. Mitt hopp står till superglue...  Sist gång jag använde det råkade jag limma fast fingarna i golvet. Men jag är desperat. Det finns några få mataffärer som har öppet på söndagmornar. Gissa vart jag är på väg?

Ruttna kläder

Det där med att packa inför flytten börjar bli ett alltför enkelt uppdrag. Om jag sorterar bort alla grejor och framförallt kläder som luktar mögel, så är jag nere i enkla 5 minipluttlådor med packning. Det har sina fördelar att bo i en fuktig lägenhet.

Ska tvätta lakan idag. Jag tvekar mellan att låta dom mögla direkt i min lägenhet (utan balkong och alltid med stängda fönsterluckor pga inbrottsrisken) och att helt enkelt parkera bilen i solen och lägga lakanen på tork ovanpå. Den är ju REN nu min rullande bastu. Ren och Röd.

Höjden av lycka...

...är att få tillbringa en halvtimme i en bil med luftkonditionering, efter en låååång dag i klibbig tropisk värme. Jag FRÖS:-)!!!

Konsten att packa minimala kartonger med stora prylar

Tja, jag väntar på lite goda råd här!!

Konsten att sova i tropisk värme

Jag är helt klart emot luftkonditionering. Inte för att jag inte uppskattar det. Nej, jag dras som en magnet till vilken affär som helst som råkar ha luftkonditionering när det är för varmt för att andas ute. Jag kan inte bärga mig till den dagen jag får byta ut min rullande bastu mot en sprillans ny BMW med A/C och lädersäten, cabrolet naturligtvis... ops drömde mig visst bort lite där... byta ut min rullande bastu mot vilken jäkla bil som helst som inte går sönder hela tiden och som har A/C..

Jag uppskattar det till och med på jobbet... men bara för att jag jobbar i ett kontor som är som ett växthus, där solen ligger på hela dagen. Fast det funkar inte så bra på jobbet vi har sällan under 28 grader före 16h på dagen.

Nackdelen är halsonda som garanterat dyker upp efter varje besök på ett svalt ställe. Så jag vill inte ha det hemma.

Men nu börjar jag tvivla. Att springa upp och starta om fläkten varje timme hela natten är faktiskt aaaaaaningens tröttsamt.

Vin i hela bilen...

Jag antar att jag får skylla mig själv. Igår kväll efter simturen stannade jag för att köpa mat och fick med en vinflaska till kvällens inflyttningsfest. Rödvin. Den la jag i en plastpåse i bagaget.

Min rullande bastu är lite grann som mitt andra hem. Jag har extra försäkring på saker jag lägger i bagaget, för det är där jag förvarar alla saker som jag kan tänkas behöva när jag inte är hemma: mina rullskridskor, tre bikinis, några handdukar, oändliga liter vatten (man svettas som sagt ut några liter under varje biltur), alla grejor till bilen (spolarvätska och annan skit), en rakhyvel (för akuta behov innan stranden), tandborste (se historien om min tand...), en väska med ombyte (kläder för efter stranden, kläder för att åka rullskridskor, en tröja för kvällen ifall det mot all förmodan skulle bli kallt), solkräm med maxfaktor, keps (solskyddet på bilen är ju sönder), toapapper (hmm tja det tar emot att erkänna men det ligger kvar från när jag campade sist. hrmmm. Förra sommaren...), flipflopsandaler, högklackat... tja ni fattar poängen?

Igår blev alltså bagaget berikat med en flaska rödvin också!

Ikväll lyfte jag ur påsen ur bilen och tänkte - hoppades - att det var vatten som läckt i påsen. Naturligtvis inte. Olycksmagneten har lyckats krasha rödvinsflaskan.

Nästa gång ska jag inte ta kurvorna lika fort..

Dagens visdom..

Kolor smälter i handväskan

Frissan

Idag på lunchen gick jag till frissan. Sist jag var där blev jag behandlad som en kung.. nåja.. drottning och såg helt fantastisk ut när jag var klar.

Grabben var på aaaaaaningens sämre humör idag. Jag var trött och lyckades inte riktigt få fram mitt budskap fast jag tyckte att jag var hur tydlig som helst: "alltså, det är för varmt att ha långt hår på sommaren. Jag vill gärna ha det lite kortare, fast det måste fortfarande vara långt. Och lockigt, kan du klippa så det lockar sig? Jag har spikrakt hår, men det blir alltid lockigt - och endast då - när det snöar. Att det är sommar och hundra grader varmt rör mig inte i ryggen. Jag vet att mitt hår kan locka sig. Jo och så ska det torka snabbt för jag badar i kollegans pool varje lunch och simmar några kilometer i havet varje kväll. Och så ska det gå att sätta upp. Men tofsen får inte bli för lång. Och det är för tjockt nu, som en turban på huvudet i värmen.... "osv.

Jag hade nog fått med allt. UTOM det lilla faktum att jag INTE vill ha någon förbaskad lugg som skymmer pannan nu när jag håller på att jobba fram solbrännan. Vill jag inte ha sol i ansiktet kan jag använda keps!!

Så när han klippt första tofsen och jag plötsligt hade lugg som petade rakt in ögonen skrek jag stopp och drog hela historien om hur jag ville bli klippt. Igen. En redan sur och grinig frisör blev nu ännu surare.

Resultat? Tja, ingen märkte att jag vart hos frissan, men jag blev av med 4kg hår och det ser riktigt hyfsat ut efter ett dopp i havet och massa salt som lyfter upp och ger lite volym!


Glädjen i att dela med sig...

Det är fint att dela med sig.. Fransmän gör det gärna och ofta, ibland bara för att jävlas, ibland för att vara trevliga men oftast för att allt kindsmackande gör att man drar på sig varenda basilusk som passerat området.

Idag kom en kille tillbaka till jobbet efter en vecka med magsjuka, pussade alla hej på morgonen och på eftermiddagen gick resten av oss hem med magsjuka. Det kommer bli en ensam vecka för honom på jobbet.

Översvämning: Final

Stoppet i avloppet i mitt kök är helt löst. Det enda som krävdes var att rörmokaren kom tillbaka från semestern och klev in i min lägenhet. Alla problem bortblåsta. Som om dom aldrig funnits. Han behövde inte ens plocka fram sina grejor.

Det är lite grann som att gå till läkaren. Man känner sig ALLTID frisk när man väl får komma in till doktorn!

Som en rejält utrustad man...

Jag parkerade min rullande bastu i skuggan idag. 55 grader när jag klev in på lunchen.. Svalt och skönt jämfört med när jag råkade stå i solen igår...

Det enda som verkligen hjälper är att köra riktigt fort med alla bilrutorna nere, och ta kurvorna så ryckigt man kan så luften pressas in i bilen. Undrar om det håller som ursäkt när polisen stoppar en?

En riktigt jobbig nackdel med att tillbringa så mycket tid i den rullande bastun är att man svettas. Mängder. Och var? Alla kroppsdelar som är i kontakt med bilsätet. Gäller att välja kläder som torkar snabbt så det inte ser ut som man pinkat ner sig när man kliver ur bilen. Det hjälper inte att luta sig framåt som en annan pensionär när man kör. Kroppen vriiiiids ur på kroppsvätskor om man så bara kör några minuter.

Min nya strategi är att intala mig själv att jag är en riktigt rejält utrustad man... För att ge lite luftutrymme till dom stackars låren. Men allvarligt talat grabbar - hur fasen grejar ni det där med pedaler när ni kör bil med knäna en meter isär??

Nyduschad...:-(

Jag skulle ju minnas att inte komma hem mellan 22 och 22h30, jag skulle ju minnas att inte komma hem mellan 22 och 22h30...

Fast jag glömde inte... Bara det att jag numera alltid parkerar i mitt garage och blir tvungen att ta vägen om folk-som-är-påväg-hem-bevattningen. Det finns liksom ingen annan väg.

Fjärde inbrottsförsöket i min bil igår, på en månad. Vad ser dom i min skrothög egentligen???

Översvämning del 3

Det var helt klart ett stort misstag att ringa ägaren och tala om att stoppet i slasken är i princip borta så jag kan använda tvättmaskinen utan att behöva fotbada efteråt.

Idag tog jag ledig på eftermiddagen och åkte raka vägen hem och la mig, trött så trött, av den otroliga värmen.

Hann väl inte mer än stänga ögonen innan ägaren tog sig friheten att låsa upp och gå rakt in med en "rörmokare". Påstod hon.

Jag vart mäkta vansinnig över att upptäcka att hon inte ens behagar informera mig innan hon kliver in här - inte nog med att hon "röjt lite i köket" (slängt allt jag ville spara, blandat mat med giftiga läckande rengöringsmedel osv) utan anledning och absolut utan mitt tillstånd när hon väntade på rörmokaren första gången. Och säkerligen rotat igenom hela min lägenhet. Nu visar det sig att hon rantar runt här utan anledning också.

Jag säger utan anledning för att gubben hon hade med sig öppnade ett skåp, tittade i två sekunder och gick sen ner i källaren för att lösa problemet. Nu är det HELT stopp i avloppet. Jag kan inte ens titta på kranen i köket utan att slasken svämmar över alla bredder. Sur är inte ordet.

Imorgon ska jag koppla in förlängningsröret till tvättmaskinen och helt enkelt leda ut avloppsvattnet genom köksfönstret. Det borde få dom att ta hit en kvalificerad rörmokare!! Grrrr

Nya tonårslekar...

Tonåringarnas lek i trafiken har utvecklats från alltför lugnt gående över övergångställena och tvärvändning för att gå fram och tillbaka några gånger... till att promenera på vilken trottoar som helst för att plötsligt göra ett utfall mot förbipasserande bil - alltså låtsas som om dom ska hoppa eller ramla ut framför bilen som passerar.

Lyckligtvis var det inte min rullande bastu dom hoppade ut framför idag. Kanske såg dom ur både bilen och jag osade av värme och ilska. Efter en timme i en 82 gradig bil är vare sig humöret på topp eller reaktionsförmågan speciellt snabb.

Jag fasar för bilförarnas motreaktioner mot tonårslekarna. Det kommer bli rena bowling banan på övergångställena. Striiiiike!

Usch

Med lite tur hittar dom på några säkrare lekar snart.

Bilvattnare...

Glömde ju berätta... När jag äntligen hittade bilen idag, så var det för att den stod precis under den automatiska bevattningen på jobbet. Vem sjutton har programmerat den bevattningen??? Vilken nöt som helst kan väl förstå at man vattnar gräset på natten när det kan sugas upp av jorden. Inte när solen står högt och gräset bränner sönder och framförallt inte NÄR MIN NYSKRUBBADE BIL STÅR RAKT UNDER SKURARNA!!

Fransmän..

Sommar:-)

Nu minns jag... Nu förstår jag varför jag hittade så mycket tunna sommartoppar och kjolar när jag plockade upp sommarkläderna ur källaren... Nu minns jag hur det är att dricka litervis och ändå inte behöva gå på toa på hela helgen, hur det känns att svettas oavbrutet.

Sommaren är här! Det är VARMT. Vi pratar 26 grader i skuggan nu vid halvtio på kvällen. Underbart!!

Blev väckt av telefonen kl 10 imorse och två timmar senare låg jag på stranden. Solkräm 50 och många topp i havet (dock bara ett för fransmannen som tycker att 26 gradigt vatten är för kallt), senare en tur till parken för att mysa i skuggan av alla träden. Härligt underbar dag!

Min rullande bastu är skrubbad också, men när jag parkerade den i garaget såg jag att jag hade missat ena sidan. Nåja, nu syns det i varje fall hur ren andra sidan på bilen är *stolt*:-)


Myggmagneten

Jag är en äkta myggmagnet. Igår, på grillfesten, satt där 65 glada människor och pratade om att det var första året det inte var några mygg på festen. Tror fasen det. Första året jag var där. Jag har ett tiotal enorma bett på ena armen och resten av kroppen ska vi inte prata om.

Vadå inga myggor??

Dom käkade ju på mig:-(

Översvämning del 2

Det har faktiskt sina fördelar att ringa ägaren och tala om att köket är fullt med vatten. Hon ringde mig när jag var på jobbet idag. Sa att hon "röjt lite" hos mig, för att göra plats för rörmokaren. Jag har funderat på vad hon menade hela dagen. För jag röjde faktiskt imorse, flyttade undan allt i skåpen och ställde på bänken. Rent, i mina ögon.

Jag kom hem till ett skrubbat kök, inga dignande sopsäckar (jag drar mig verkligen för att gå ut med soporna, eftersom det verkar som om det bor någon i soprummet i källaren), faktiskt INGENTING kvar i mitt kök. Vart lite orolig innan jag upptäckte lite nya plastbackar undangömda med alla mina grejor. Nya handdukar, nya trasor och framförallt RENT.

Helt fantastiskt. Jag tror jag ska ringa henne imorgon också och tala om att det är vatten lite överallt. Och ställa fram alla kartonger jag har och hoppas på att hon packar ner alltihop:-) Voila, klar att flytta.

Sen att hon säkert snokat runt rejält i skåpen vill jag helst inte tänka på.

Inte heller det faktum att det inte är i mitt avlopp det är stopp i, utan i ett rör som går genom ett förråd i källaren. Ägaren bor i Paris. Utan hans skriftliga tillstånd får dom inte gå in i hans källare. Och innan avloppet är rensat får jag inte använda min tvättmaskin.

Imorgon ska jag se om jag kan hitta ett långt avloppsrör till min tvättmaskin. Leda ut vattnet genom fönstret. Tvätta mellan 22 och 22h30 varje kväll. Ingen kommer ana något. De enda förbipasserande vid den tiden, springer så fort som benen bär medan dom dränks i mängder med vatten.

SOL igen!

Klockan är alldeles för tidigt på morgonen och solen bara strålar därute. Idag blir det sommarkläder. Idag blir det BBQ på stranden direkt efter jobbet. Kompisarna ringde sent igår, ta bara med dig själv sa dom, vi fixar maten. Underbara människor!

Översvämningen i köket är upptorkad, men vattnet stiger oroväckande i slasken varje gång jag sätter på kranen. Ägaren ska försöka få hit en rörmokare idag. Lyckan att HYRA och inte äga sin lägenhet.

Nu hoppas jag bara att solen håller i sig även på jobbet - uppe i bergen har vi regn och åska mest hela tiden. Man kan ställa klockan efter eftermiddagsmolnen/skurarna som drar förbi!

Döv granne

Damen som bor i lägenheten ovanför mig är 84 år. Och döv. Grannarna som bor bredvid henne är också döva (nu) och jag kommer snart bli det. Hennes TV går varm på högsta volym 12 timmar per dygn. Högsta volym. Vi pratar fönsterrutor som vibrerar av ljudet. Glas i skåpet som skallrar... Inte ens med min tvättmaskin igång, öronproppar inkörda till hjärnroten och EGEN musik på hög volym kan jag utestänga ljudet. Att ha vänner hemma är uteslutet, vi hör helt enkelt inte varandra prata!

ÄNTLIGEN en bra anledning att flytta:-)!!

Damen, som också går under namnet satkärring, är en pigg och stenrik tant, som tillbringar några timmar med att spela bort stålar på kasinot varje morgon. Sedan shoppar hon, och kommer hem med tunga matkassar. Väl innanför grindarna till residensen, prick kl 12 varje dag, börjar skådespeleriet. Tuuunga kassar ställs ner på marken varannan meter, det suckas, stönas, stånkas, tas sig för huvudet, oh la la las och hålls på tills någon yngre variant av pensionärerna i byggnaden kommer ut och hjälper stackarn in med sina kassar. Väl där sätter hon på TVn och hennes 12h TV maraton på högsta volym kan börja.

Jag har gjort några tappra försök att prata med henne, erbjuda henne ett par hörlurar, tala om hur trött jag är när jag kommer hem, hur störande hennes TV är, att jag inte kan sova pga henne... Varje gång tar hon sig för huvudet säger att jag ger henne hjärtinfarkt och att oh la laaa vad hennes huvud börjar snurra när hon inte får ligga ner och kolla på TV. Jag tycker faktiskt inte synd om henne. Jag bor under henne. Någon som är fullt kapabel att flytta möbler oavbrutet i 5 timmar på natten (eller bowlar hon i lägenheten?), klarar nog att stå vid dörren i 2 minuter för att prata med en granne.

Nu är det mer uttalade krigsmetoder som gäller:  att anmäla henne till hyresvärden först en gång, sedan VARJE gång den "stackaren" stör mig med sin TV. Hyresvärden berättade att grannarna på 4e våningen också tycker att hon har sin TV för högt. Hon bor på första våningen...  En granne kom spontant och ringde på och visade mig skåpet med tv sladdarna till hela byggnaden. Föreslog att jag skulle dra ur hennes sladd när jag kommer hem på kvällarna och plugga i den igen på morgonen. Lockande lockande..!!

Hyresvärden har gjort tappra försök även han, grannarna i övriga lägenheter klagar och nu ringer jag helt enkelt security varje gång hon terroriserar mig med TVn.

Tanten är intelligent som fasen. Hon vet exakt vilken tid jag brukar ringa. Och stänger av precis innan.
Jag ligger steget före. Idag har jag vart och hämtat ut vakttiderna för hela kommande veckan.Lycka

Lycka är att gå tidigt från jobbet, ta sig hem utan bilköer, byta om till bikini och åka direkt till stranden:-) Ligga där och njuta tills solen går ner...

Efter regn kommer.... Motorcyklister !

Ungefär likt sniglar som dyker upp i mängder från ingenstans efter regn, eller ogräs som poppar upp direkt efter att man rensat... På samma sätt dyker motorcyklarna och mopederna upp här så fort solen tittar fram.

Det är en sann utmaning att köra bil här på sommaren. Inte nog med att man måste hålla utkik efter alla turister (läs: UNDVIKA och HÅLLA AVSTÅND FRÅN) som inte vet vart dom vill eller varför, och inte tvekar att tvärstanna mitt i vägen - eller sätta farthållaren på slumpvis vald hastighet... Nu är det motorcykelsäsong.

Män kvinnor barn med bara ben och bara armar och möjligen en liten hjälm på huvudet, som susar fram vart dom vill när dom vill. Svenskt körkort.. jag kollar i omkörningsspegeln först... oohh motorcykel vill köra om... Läge att dra sig lite åt höger och lämna plats för motorcykeln att passera?? NEJ!!! Håll kurs spikrakt framåt och håll dig för guds skull så nära mittlinjen som möjligt. Helst i mötande fält. I kanten finns nämligen cyklister att undvika. Och i samma ögonblick som du drar bilen lite åt ena siden för att släppa förbi en motorcykel, så mosar du garanterat mopeden som SAMTIDIGT kör om på andra sidan om bilen. Självmordskandidaterna är många.

Och cyklisterna! Dom håller sig vanligtvis helst mitt i körfältet, allt med hjul räknas ju som fordon eller...? Läckra muskulösa ben, härligt vacker kropp. Låt dig inte luras av en vacker kropp.. och gör aldrig misstaget att kolla på ansiktet. Det är faktiskt bara pensionärer som har tid att cykla på tider när andra jobbar!!


Sol !!!

Sol!!! Blå himmel!!! VARMT!!! Finns inte ord för att beskriva hur skönt det känns att den är tillbaka, solen. Särskilt efter gårdagens åskväder med åtföljande översvämningar och timmar i bilköer. Sol!! Lunchen tillbringades med kollegan, med fötterna i poolen, ansiktet i solen (härlig tomatfärg nu!!)...

Efter jobbet tvekade jag... några kilometer i poolen eller några mil (...) på rollers. Det blev det sistnämnda. 40 minuters bilkö för att krypa fram 3 km, men såå mycket snabbare igår!

Sedan 3 timmars roller. Nu vet jag hur man gör baklänges piruetter:-) det artar sig!!

Ett glas rödvin, stink ost och Ryssland har just vunnit över Sverige i fotboll. Vilken tur jag missade matchen!!

Effekterna av en vattenpöl...

Här på rivieran är vi allergiska mot regn. Folk vet helt enkelt inte hur dom ska reagera när det regnar. Man kan ju tycka att 2 månaders oavbrutet regn skulle luckra folk lite... men icke!!

Vid fyra tiden idag drog det förbi ett härligt åskväder med tillhörande skyfall. Det måste ha orsakat en liten vattenpöl eller två på vägen, så myndigheterna bestämde sig naturligtvis för att spärra av huvudvägarna lagom till folk började ta sig från jobbet. Resultat? Milslånga bilköer som inte rubbar sig ur fläcken.  Det tog mig 2 härliga timmar att köra 30km hem från jobbet. Inte gjorde det mig så mycket. Jag var för ovanlighetens skull inte i akut behov av toalett, hade både vatten och pizza (...) och lite godis i bilen. Dessutom hade jag många och långa trevliga pratstunder med folk i bilarna i mötande trafik:-) Muntrade upp dom med kommentarer om hur många miiiiiiiiiiiil med köer det var..:-) hehe

Snö orsakar också kaos här. Första året jag var i Frankrike stängde dom motorvägen i ÅTTA TIMMAR för att skyffla bort 2 cm snö på en sträcka på 1km. Allvarligt? Använde dom små spadar för sandlådan, eller hur kunde det ta så lång tid?? Fast här snöar visst bara vart 10e år säger dom...

Har varit en riktigt händelserik dag i trafiken... Köer för att åka hem och ca 2cm från att krossa en bil på vägen till jobbet. Grabben som körde kan tacka mina fina reflexer, som taskiga bromsar till trots lyckades fyra av min bil i riktning mot skogen hellre än mot hans bil - stackarn hade visst tröttnat på att ligga i en stillastående kö och svängde rakt ut - naturligtvis utan att se sig för - framför mig som kom farande i andra filen där det gick i härliga 70km i timmen. Tutan på min bil funkar visst inte när det är varmt. Som så mycket annat elektriskt i min bil (vilket är lite jobbigt i ett land där det nästan jämt är varmt!). Långfingret funkar dock i alla väder. Liksom helljusen.

Lycka är att slippa bilen en hel natt innan jag måste använda den igen!!

:-)Diet!!!

Man ska alltid vara positiv förstås... inget ont som inte för något gott med sig!!! Jag har säkert tappat 1 kg om dagen tack vare min ofrivilliga diet!!!! :-)

Tandvärk

Jag har tandvärk! Nu pratar vi inte lite molande ont. Vi pratar SMÄRTA. Råkade knäcka min tand för några år sen. Mycket och regelbundet pusslande, lagande osv av diverse olika tandläkare har hållit värken kontrollerbar... tills för ett halvår sen. Då tog dom ur roten och sa att NU; nu kommer jag inte ha ont mer. Hade lika ont ändå. Antibiotika kur på antibiotika kur... Så har det hållt på. Tillsslut fick jag nog. Dra ut tanden sa dom, så har du aldrig mer ont. Ut med tanden. OCH JAG KAN LOVA ATT JAG ALDRIG HAFT MER ONT I HELA MITT LIV!!! Tio dagar av rent helvete. Smärta. Ont. Kan inte ens dricka vatten. Finns inga värktabletter i världen som hjälper. Tanden är borta. Vad är det som gör så ont???

Var är solen???

Det har tydligen aldrig varit sämre väder här - över en månad med regn (och fallande sand!!!) börjar bli deprimerande. Så idag när solen strålade från klarblå himmel hoppade jag snabbt i bikinin och drog till stranden. Vecklade ut min handduk, som flög iväg i stormvindarna, sprang efter handduken, vecklade ut den igen, nitade fast den med lättflygande flipflops och en tung väska. Av med kläderna och på med solskyddsfaktor 30 och såååå.... så gick solen i moln:-( Tre timmar höll jag ut. Moln, stormvindar. Skam den som ger sig. Är man på stranden så är det bikini som gäller! En bra bok höll humöret uppe men nu är jag fruuusen...

RSS 2.0