Det finns alltid sätt...

Själv hade jag nog använt en sax...

Om man blundar för sanningen så...

Tja, vad ska man säga? Är jag förvånad att en av fyra som bor utomlands missköter sina betalningar av studielånen? Tycker jag ens att det är det minsta konstigt? Nej!

När man bor utomlands får man i januari varje år ett brev från CSN, innehållande inbetalningskort för hela året. Februari, maj, augusti och november ska pengarna in. Bor man utomlands har man ofta lön och bankkonton utomlands. Sverige har ett fantastiskt bank på internet (man kan lägga in alla räkningar för året den dagen man får dom i handen). Så fungerar oftast inte banker utomlands.

I januari får jag alltså 2 viktiga inbetalningskort från varje studielån (två, för dom snåljåparna skriver ut två inbetalningskort på varje papper, för att försäkra sig om att man verkligen inte kan hålla reda på när pengarna ska betalas in). Dessa papper förväntas jag inte bara hålla reda på i ett år, utan dessutom ska jag fyra gånger om året självmant komma ihåg att "oj nu är det dags att betala".

Så jag har full förståelse för att en av fyra missköter sina återbetalningar. Antagligen är dom inte ens medvetna om att dom missat att betala!

Nu ska det till lagändringar för att CSN ska få lättare att kräva in pengar.

Börja istället i rätt ände - skicka inbetalningskorten fyra gånger per år, så att folk kommer ihåg när och vad dom ska betala. Eller en liten påminnelse per email INNAN räkningen ska in. Varför krångla till det som kan vara så enkelt?


Skrivare

Till och med den 7kg tunga skrivaren fick jag plats med i packningen:-)

*Stolt*

Drömmer på franska

Jag har drömt (och sovit) otroligt mycket den här veckan och det lustiga är att jag upptäckt att jag drömmer på franska, även när jag nu bara pratat svenska i en vecka! Till och med när handlingen i drömmen utspelar sig i Sverige, med min familj, så pratar jag visst franska...!

Får hoppas att det går lika bra på torsdag, när min privatchaffis möter mig på flygplatsen - för jag brukar nämligen få hjärnsläpp och sitta tyst (uppskattat av vissa) i minst en timme för att låta hjärnan ställa om sig mellan språken.

Varmare breddgrader

En bra anledning att bo på varmare breddgrader är att mina händer verkligen uppskattar det. Dom är inte alls förtjusta i Sveriges väder, och jag har nu ett tjugotal öppna gapande sprickor utspridda över alla fingrarna. Det gör ONT.

Mina nya älsklingarDet tog en vecka att bestämma sig, men tillsist valde jag det säkra över det osäkra, och köpte ett likadant par vandringskängor som jag vandrat i dom senaste 8 åren. Jag ville egentligen prova något lite mjukare, men fasiken vad svårt att hitta ett par som har samma "hemma" känsla som Meindl Island Lady Pro!!

Har roat två unga grabbar i butiken, som ska ha en eloge för sitt fantastiska service sinne. Inte en irriterad blick, utan trevlig konversation och goda råd (ja, jag provar mina skor länge!).

När jag blir rik ska jag köpa ett mjukare par också.

Trisslotter var det jag skulle köpa ja...

Sjuk

En pappa utslagen i influensa har gjort mig mycket orolig idag. Väskan må vara packad men jag åker inte härifrån förrän han har friskat till sig.

1-0 till mig!

I kampen om att få ner så mycket som möjligt i två väskor, med en total vikt på 20 kg att checka in och 12 kg handbagage har jag LYCKATS. Vi pratar 20,0kg och 12,0kg. Inte ett gram över.

Fast som vanligt har jag en liten handväska som är smockfull med allt viktigt och tungt som någon annan får hålla medan jag checkar in.

Dessutom ligger det ganska mycket grejor kvar här eftersom jag hade glömt att räkna med min resekudde (tempur, LYX) som jag inte kan leva utan. Men jag vann.

Och till mina rara föräldrar kan jag berätta att jag lyckats äta upp mig hela 7kg här hemma på en vecka. Tack för all god mat. Körtelfeber eller inte, jag ska börja hårdträna när jag kommer tillbaka!

Dom måste skoja?

20kg plus 12kg handbagage. Sistnämnda nerknött i en väska på 55*35*25 - såna väskor finns inte att köpa som väger mindre än 4kg. Total panik. Har lagt ut ALLT som inte är livsnödvändigt (inklusive all god mat) och håller som bäst på att mosa ner 12kg saker i min lilla ryggsäck.

Hur vore det med 30 kg incheckat bagage och 2kg handbagage?


Shopping glädje!

Var i stan idag, skulle egentligen bara in och hämta mina stövlar. Men jag var den enda människan i hela stan och därmed en mycket lycklig kund som shoppade loss med butiksanställdas fulla uppmärksamhet. Kände mig som en princessa och handlade bra mycket mer än jag behöver! Men roligt var det.

Blev semla jakt med farmor också - som slutade i varsin räksmörgås. Har inte säsongen för semlor börjat än? Jag ska ju inte stanna så många dagar till!

Torr torrare torrast

Mina redan skinnflådda fingrar är nu helt sönderspruckna på ungefär 400 ställen. Vet inte vad jag blivit så allergisk mot, men jag vet att jag blir vansinnig om det inte slutar klia snart!

Pussel

Igår köpte vi ett sprillans nytt pussel på 1500 bitar som vi roat oss med idag, när det varit för kallt för vissa Riviera-vana människor att gå ut.

Mamma och jag har två helt olika sätt att pussla. Hon kan sitta i timmar och prova bit efter bit, när hon försöker få till himmel eller moln eller andra enfärgade områden på pusslet. Själv älskar jag att gräva i lådan med bitar, kan ägna lååång tid åt att leta upp Den Perfekta Biten, och direkt trycka ner den där den hör hemma på pusslet. Hon tittar aldrig på bilden - jag stirrar mig blind på den!

Ett av mina bästa minnen är faktiskt pusselrelaterat. Pappa hade brutit handleden och var hemma i en månad och då satt vi ofta som klistrade över ett 3000 bitars (vissa nöjer sig inte med "lätta") pussel. Det var såklart inte den brutna handleden jag uppskattade - utan det ovanliga i att ha pappa hemma hela dagarna under så lång tid. Det la definitivt grunden till min pusselglädje!

Pusslet mamma och jag gav oss på idag finns i en hel serie med roliga bilder, med mycket figurer och oväntade inslag, vilket gör det oerhört roligt att pussla.

Det finns alltså saker som får mig att sitta still en stund...

Host host

Jag tror att min körtelfeber är på tillbakagång, för än har jag inte smittats av hostandet här hemma - men jag anar att även mitt immunförsvar är påväg att ge vika, eftersom jag börjar få feber, är snuvig, och känner mig allmänt krasslig. Sjuk har jag dock inte lust att bli, jag har redan haft min beskärda del den här månaden!

Rimfrost

Det må inte ha fallit någon snö (än!) men allt är täckt av rimfrost och det är otroligt vackert ute! Bara -3 nu på kvällen så jag hoppas så klart på snöööööö!!

Dagens Visdom

Tajta jeans är ingen bra klädsel när det är -7 grader ute.

Skinnflådda fingrar

Riktigt VAD jag reagerar så mot vet jag inte, men mina fingrar är illröda och helt skinnflådda. Tål plötsligt inte ens plåstret som är som ett extra lager skinn. Och det är helt omöjligt att låta bli att riva!

Skinnflådda fingrar

Riktigt VAD jag reagerar så mot vet jag inte, men mina fingrar är illröda och helt skinnflådda. Tål plötsligt inte ens plåstret som är som ett extra lager skinn. Och det är helt omöjligt att låta bli att riva!

Chocoholic

Ok jag böööörjar nå gränsen för hur mycket choklad det är möjligt att trycka i sig under kort tid. Choklad är inte ens gott längre. Jag har antagligen gått upp 8 kilo dom senaste dagarna och det är helt klart 8 kg choklad. Usch.

Shopping hell

Hade en suverän idé om att shoppa kläder så här i mellandagsrean. Två små problem uppstod dock.

1. Svenskt mode verkar bestå av enorma blommiga tält (såna där som alla feta tanter i Spanien har), och det var det enda som gick att hitta på Lindex.
2. Ungefär 6 miljarder andra människor hade kommit på samma smarta idé att gå på rea.

Jag ska göra ett nytt försök imorgon bitti.


Att resa med normalflyg

20kg i väskan max, 120kr för varje extra kilo. Hutlöst. Min väska väger redan 15 kg och då har jag vare sig lagt i stövlarna eller vandrarkängorna. Jag har ännu inte gjort min shopping (mat, kläder, choklad) och min 8kg tunga och ENORMA julklapp är ännu inte ilagd.

På något vänster måste jag få tag på en lättviktskabinväska. För jag får nämligen ha med 12kg handbagage. Det kommer vara 12 mycket välfyllda kilo. 55*35*25cm väska. Exakt. Var får jag tag på en sån??

Kallt ute, bastu inne

-5 grader ute, men jag har ändå fönstret vidöppet för att vädra ut denna hemska värme. Jag är inte van vid värme inne. Jag är van vid värme ute och frostskador inne!!


Kallt ute, bastu inne

-5 grader ute, men jag har ändå fönstret vidöppet för att vädra ut denna hemska värme. Jag är inte van vid värme inne. Jag är van vid värme ute och frostskador inne!!


Feber

Efter tre dygn med feber i Sverige har jag nu en teori - rumstemperaturen påverkar. För här är varmt inne och jag är febrig. I Frankrike har jag frost inne och där får jag fasimej aldrig feber. Kommer inte ens upp i normal kroppstemperatur!

Härliga -4 grader ute - hade jag orkat hade jag pallrat mig ut för att ta foton på all rimfrost, men det får bli en annan dag.


Julmat

Julmat i all ära men nu står det låååångt upp i halsen...

Trött

Trött, så ofattbart trött. Har sovit middag två gånger idag och skulle utan vidare kunna slockna som en stock igen. Hoppas att den här tröttheten efter körtelfebern inte sitter i så länge till, för jag vill vara i full form i början av januari igen!


God Jul

I år måste jag varit snäll, för jag fick den största och tyngsta paketen på säkert 10 år, om inte mer. Tack!  Mindre logistik problem har uppstått, för hur denna jättelika present ska fraktas hem. För hem ska den!!

-3,4 grader

Det är snö jag vill ha, inte kyla!

Odjur

Två rävar och två rådjur har jag hunnit se - efter inte ens ett dygn i Sverige. Men vildsvinen hemma hos mig är allt fräckare.

Odjur

Två rävar och två rådjur har jag hunnit se - efter inte ens ett dygn i Sverige. Men vildsvinen hemma hos mig är allt fräckare.

Juletid

Så här i juletid känns det extra bra att dela med sig.

När planet gick ner för landning kunde jag inte hålla mig längre, utan nös stort flera gånger. God Jul på er allihopa. Om några månader ligger ni också utslagna i körtelfeber.

Mardrömsresa

Resan hem blev en mardröm. Flyget till Amsterdam gick bra, det var nästan tomt så jag hade flera rader för mig själv. Men Amsterdam till Sverige var helt fullbokat med snörvlande nysande hostande sjuklingar från alla världens hörn och jag räknade sekunderna tills vi landade. Idag är jag helt slut - med ett bottenkört immunförsvar som kör på högvarv för att försvara sig mot alla basilusker.

En asiatisk tjej hade munskydd på sig och jag önskar jag hade tänkt på samma sak.

Under dagarna som följer räknar jag med att insjukna i influensa, magsjuka, förkylningar från tre kontinenter och vattenkoppor (jag tror i varje fall det var det bebisen hade).


Dagens ursäkt

Så om jag hamnar bredvid eller framför någon superförkyld människa - ska jag kräva att få byta plats pga att mitt immunförsvar är helt utslaget, eller för att jag riskerar att smitta ner sjuklingen med mononucleos?

Säkraste kortet är nog att tala om för personen att jag är suuuuuuupersmittsam och vänta på att denne byter plats. Jag har redan bokat om mina sittplatser till längst bak i planen för att slippa ha någon hostande och snörvlande i nacken. Om det nu gick - blev något fel när jag checkade in online.

Man vet att man...

Man vet att man har mycket eksem när man lyckas chocka en hudspecialist - och hon utan att tveka skriver ut skinnliknande plåster mot brännskador för att det är det enda som kan få mig att sluta klia på redan skinnflådd hud.

Har läppar som Angelina Jolie skulle bli avundsjuk på igen - nu har jag listat ut att det är nötter jag är allergisk mot (tryckte i mig det igår).

Så fort körtelfebern (orsaken till alla hemska eksem) försvinner ska jag in och låta skära bort alla hemska födelsemärken (hur ofarliga hon än påstår att dom är).


Tutan funkar!

Dom goda nyheterna är att tutan på min bil funkar.

Dom dåliga nyheterna är att jag gjort mig ovän med alla grannarna genom att hänga på tutan oavbrutet i tio minuter tills idioten som tagit min parkering kom ut och flyttade sin bil.

Hade dock blivit väldigt trist för killen om jag blockerat hans bil fram till januari - skulle inte tveka en sekund! Parkeringsplatser är dyrbar handelsvara i södra Frankrike och jag har betalat för min!

NY eller Sverige

Till New York kommer man med direkt flyg härifrån, fem timmar totalt. Till Sverige tar det 6-10 timmar och man måste byta på  någon av dom större tappar-alltid-bort-resväskorna-flygplatserna.

I miljötänkandets era - borde det inte finnas direktflyg hem, så dom slapp förorena miljön med alla landningar och take offs?

Undrar liten jag som inte vill byta flyg i Amsterdam idag.

Hem

Idag ska jag åka hem!!!!

Det är inte utan att jag kommer sakna min rullande bastu lite grann. Nu måste jag i varje fall ut och lapa ljus och sol - 10 dagar i beckmörker har jag framför mig...

Halka

Det är svår halka i Sverige säger dom. Nedrans tur i oturen att regnet har öst ner här större delen av 2008 - franska vägar blir som kolsvarta och glashala (history of asfalt som smält i sommarvärmen enligt fransmännen) så fort minsta droppe regn faller på dom, och vattenplaning är något jag upplever ganska dagligen här nere.

Jag är helt klart rustad för att köra på is också.

Ångbastu

4 maskiner tvätt som hänger och torkar och värmen på högsta snäpp - här har blivit ångbastu!

Nya grannar

Som jag misstänkt har jag fått nya grannar bredvid, en döv engelsk fylletratt och hans fru (tror i varje fall inte att det är älskarinna, nattetid är enda gången det är hyfsat tyst). Jag ska ge det några veckor. För protesterna är redan högljudda i huset, mot detta par.

För dom hörs. Vartenda ord som sägs. Plus att dom är engelsmän och anser att det är varmt här mitt i vintern så dom sitter mest på balkongen och skriker. TVn går på maxvolym bredvid mig jämt och tanten klopprar runt i sina högklackade.

Dom kommer inte bli långlivade. Men jag kommer inte behöva klaga först - damen under (som älskar mig och hatar alla andra) hatar engelsmän och har bestämt sig för att få tyst på dom.

3 månader ska dom stanna.

Hurra.

14 kg

Väskan är fylld till bredden - 14 kg har jag med mig. Och inte en enda grej till mig själv. BARA JULKLAPPAR (Jag önskar mig bara trisslotter med högvinst i år, hör ni!!) och mina stövlar. Thats it.

Kanske borde lägga ner lite kläder också?


Grannens pappa....

Grannen mitt emot är bortrest och ikväll var hennes pappa där för att ta hand om hennes två katter. Honom sprang jag på precis när jag öppnade dörren för att tvinga ut en illtjutande Lillfis, som absolut ville tillbaka in hos mig. Vi pratade lite och jag förklarade att Lillfisen har bestämt att hon bor hos mig - han i sin tur bad om ursäkt för sin dotters katter. DOM har aldrig varit hos mig. Tvärtom. Dom ignorerar mig totalt. Ja, utom nu när hon är bortrest då. Varje gång jag går uppför trappan så kommer dom ylande högt jamande och flänger runt fötterna på mig. Vem som helst duger för att öppna deras dörr när dom är hungriga.

Det kommer bli spännande att se om Lillfisen sitter på balkongen, utsvulten, när jag kommer tillbaka om två veckor!


Juletid

Till och från hela dagen, har en av mina kompisar dykt upp på msn och pratat om sitt julförberedande - julbak och julstök. Samma vän som i två månader undvikit frågan om vi ska hitta på något tillsammans på julafton (jul för alla överblivna, hur kul som helst!).

Inte en fråga om jag hittat någon att fira jul med.

Så jag har inte berättat att jag åker härifrån.

Packar

Hittills har jag fyllt en hel resväska med ingenting!

Jag älskar att resa lätt!

Kreativitet

Kreativitet är att inte tveka att ägna två timmar åt att blåsa taket torrt med hårtorken, efter att man än en gång torkat mögel balanserandes på en stege.

Nu står värmen på 35 grader i mitt sovrum, i hopp om att övriga väggar och tak torkar ut ordentligt innan jag åker.


Inavel

3 bebisar har det blivit - varav två åts upp snabbt. I övrigt obefruktade stora ägg. Stackars fiskmamma.

Napp i yngelfabriken

Yep, nu är det inavel på gång. För en gång skull har jag fångat rätt fisk i rätt tid och lagt i yngelfabriken. Mamman till alla mina 3 månaders gossar. Som nu ploppar ur sig yngel efter yngel som en av bebisarnas storebröder alltså är pappa till. Hurra.

Städhjälp

När jag blir rik ska jag ha städhjälp. Inte bara en sån där som städar och stryker efter att man SJÄLV varit tvungen att göra grovjobbet att plocka undan och stuva bort all skit (det som tar tid och är olidligt tråkigt). Nej, jag ska ha en städtant som sorterar alla viktiga papper för mig, betalar räkningar, trollar bort alla högar med skit, städar, stryker och löser alla dagliga problem jag stöter på.

Vid närmare eftertanke ska jag inte ha en städtant. Jag ska anställa en ung, vacker man med en kropp att döda för. Gör han allt ovanstående kommer jag ju ha massor med tid att titta på när han jobbar och då är det bra att ha något vackert att vila ögonen på.

I år önskar jag mig bara trisslotter i julklapp. Med vinst på. Ok?

Strålande sol och blå himmel

Finns det något värre när man mår skit och har fyra saker på dagens program:

Städa (så jag slipper skämmas när akvariebarnvakten kommer)
Torka bort allt mögel i taket (numera i alla rum)
Slappa framför Desperate Housewifes
Gå igenom alla försäkringspapper och förbereda stämningen av idiotfan som körde sönder min nacke.

Är det verkligen för mycket begärt med lite regn?

Jag känner mig ju TVUNGEN att gå ut nu, för jag har 2 veckor i ett grått och trist sverige att se fram emot!

Lord of the Dance

Just hemkommen från Lord of the Dance. Ärligt talat var jag inte imponerad. Inte ens lite. För jag har sett Riverdance. Då kunde jag inte släppa blicken från scenen och hade klappat sönder händerna och stampat hål i golvet innan det hela var över.

Lord of the Dance var... boffff. Inte mer, inte mindre. Höjdpunkten var faktiskt telefonsamtalet jag fick i pausen.

Tror inte det var dåligt - bara det att jag hade så höga förväntningar och vi satt så långt i från scenen att man liksom inte kände att man var där. Och så körtelfebern, som nu börjar ge sig till känna till 300%. Utan att gå in på några detaljer kan jag tala om att jag letat upp mitt E111 kort (yes, jag är helt utförsäkrad från Sverige och har inte längre rätt till läkarvård där) och resultaten från dom sista proverna och stoppat i väskan som ska med mig hem på måndag.

Kanske var det inte så smart att tillbringa 2 timmar med 10000 människor, när man har ett utslaget immunförsvar och en lever med skyhöga värden. Men det som läkaren varnat mig för i två veckor började faktiskt redan imorse - magont. Ska mjälten (eller vad det nu var för organ) slås ut, hoppas jag att jag hinner hem till Sverige först. Fasen att ligga här på ett sjukhus den enda veckan på året när alla är bortresta.

Trött är jag i varje fall. Helt fullkomligt utmattad. Har nått det stadium då det till och med är svårt att prata!

Snökaos

Den här veckan hade jag tänkt snyltgästa på gästfriheten hos en vän, som just nu befinner sig i regionens populäraste skidort.

Tur i oturen att jag inte kom iväg.

Timmarna efter att hon tagit sig dit med sin familj drog nämligen tre laviner fram och begravde ett antal hus, men även alla vägar till och från skidorten. Dom har suttit fast i en vecka nu. Folk hyr helikopterturer för närmare 10000kr för att kunna ta sig därifrån. Helikopter är nämligen ända sättet. Idag öppnades vägen igen.

Ett lager av 5-12m djup snö har grävts bort från vägarna och det har tagit sin lilla tid.

Risken för mer laviner är skyhög i området just nu, eftersom det snöat otroliga mängder på väldigt kort tid. Lite glad är jag att jag inte kom iväg.


Utan ett öre på fickan

Det blev lite kris igår för mitt visakort funkade inte när jag skulle tanka så jag åkte på ångorna upp till min kvällskurs. Väl där försökte jag hitta en bensinstation som tog kontanter. Vi pratar ödemark. Mackar utan bensin. Tillsist hittade jag en. Tankade för tio euro och tvingade sen tjejen i kassan att hålla ihop mitt visakort (det ramlar i bitar, utslitet stackarn) medan hon tryckte i det i apparaten. Bingo. Så jag slapp putta bilen hem.

På tisdag i Sverige får jag mitt nya visakort!

Tills dess gäller noll mat noll bensin noll fun.

VIRUS

Min dator är full med spionprogram.

Jag körde en fullkomlig diskrensning och hittade filer jag inte visste fanns på datorn. Nu håller den på att defragmentera resten. Blir nog bra. Mejlen funkar igen i varje fall. Ska byta lösenord överallt så snart jag får låna en annan dator. Vågar inte göra det från den här!


Konsten att förhandla

Har ringt min telefonoperatör och gjort stora sura miner för räkningen jag fått. Blir tvungen att betala den här månaden trots allt, men sen blir det gratis en period.


Lillfisen

Lillfisen har flyttat in! När jag kom hem idag låg hon och sov på min balkong och vägrade bli störd. Jag lät henne sova tills hon vaknade, sen släppte jag ut henne. Tio minuter senare satt hon på min balkong igen. Kommer bli två långa veckor för henne därute!!

Dagens Andra Visdom

Det kan bli jävligt dyrt att byta lampa på bilen själv (men grannarna och jag hade kul när vi monterade isär hela bilen för att försöka hitta skruven som försvann och sedan tejpade fast lykthelvetet)

Dagens Visdom

När grannens minihund kommer sättande rakt mot dig, stampa INTE på den medan du skriker "Ahhh en råtta".

Lite tyst

Det är lite tyst från mig just nu. Det beror på att jag har fått ett virus på datorn som gör den oerhört slö att jobba med och att jag inte längre kommer åt såna där roliga väsentligheter som min email, jag kan inte längre kommentera på bloggar, det tar fyra år att öppna dn.se osv.

I julklapp i år önskar jag mig en ny laptop - med en riktig gammalmodig skärm som inte blir svart så fort solen visar sig.

12 dagar12 dagar har denna fantastiska blombukett hållt sig lika fräsch och fin. Men så idag gav alla blommor utom dom vita upp. Jag är ändå djupt imponerad av att den har stått sig så länge!

Internet Explorer

Häromdagen skrek min dator att jag fått virus - och idag står att läsa att jominsann, dom flesta som använder internet explorer har blivit drabbade. Kuligt värre. Nu är jag sur.

Har bara använt explorer för min hotmail men nu är det slut med det. Datorn ska virussökas och sedan ska den få några veckors total semester.

Självömkan!!

Jag tycker faktiskt oerhört synd om mig själv just nu. Trots 2 nätters total sömnbrist lyckas jag inte sova - och då har jag ändå kämpat hela eftermiddagen. Jävla hamrande gubbar säger jag bara.

Inte förrän imorgon kväll (om jag orkar åka 2 mil för att hämta) får jag resultatet på om min körtelfeber är över eller inte - annars på fredag morgon. Är väldans trött på skinnflådda ögonlock och att vara totalt utmattad hela tiden! Trött, så trött så trött så trött.

Men nu har jag tagit mig i kragen och slängt ihop en lasagne vitlöksbomb som står i ugnen. Den ska ätas på spansk tid ikväll klockan 22. Snacka om att jag har ännu en sömnlös natt att se fram emot...

Jag har mitt tal att förbereda, men hela kroppen skriker efter att tillbringa några timmar till framför Desperate Housewifes så det blir nog så.

Jag har ändå en uppmärksamhetsväckande inledning på mitt tal klart - och en avslutning som kommer få folk att gråta. Håller tummarna på att ingan lyssnar så mycket på återstående 7 minuter, mellan början och slut.

Barnvakt

Att det ska vara så omöjligt att hitta en barnvakt till bilen. Förstår inte. Allt jag begär är att någon ska starta den och låta den gå på tomgång några minuter var tredje dag så inte batteriet dör. Och helst trampa runt lite på kopplingspedalen samtidigt.

Jag måste få tag på en barnvakt till bilen om jag ska ha en bil att köra när jag kommer tillbaka!

Efterlängtad

Ok, det är inte samma sak som en katt. Eller en hund. Men varje gång jag går förbi akvariet så radar sig 80-100 par ögon upp längs akvariefönstret och stirrar förväntansfullt  hungrigt på mig.

Jag är efterlängtad!


Stora julklappar

Gick förbi leksaksavdelningen idag, i jakt på en klapp till en liten två åring. ALLA leksaker till barn ligger i ENORMA lådor. Varför gör dom inte likadant för vuxna. Jag vill också ha jättepaket!! Skiter i vad som ligger i paketet, jag vill bara ha något stort!

Och helst ska det ligga en trisslott med storvinst i varje paket också, för att öka chanserna att kunna betala januari månads hyra.


Lång natt

Det har varit en mycket lång natt och jag är helt fullkomligt utmattad. Natten till tisdag lyckades jag ju inte somna förrän framåt halvfem på morgonen - så dagen igår bestod av mycket kaffe och full fart för att inte säcka ihop.

På kvällen åkte jag ju på akutdiet - och imorse slog det mig att det måste vara magsjuka för tjejen jag lunchade med har en son som ligger utslagen med magsjuka och jag, lilla jag, har absolut noll immunförsvar just nu tack vara körtelfebern. Hurra.

Slocknade som en död klockan 22 på kvällen. Det var lite halvljust när jag vaknade så jag tippade på att klockan var strax före sju (tiden då grannarna börjar föra så mycket väsen att det är omöjligt att sova vidare). Orkade inte gå upp så jag låg där i mörkret och förberedde mitt tal (ska hålla tal på fredag, inför 15 personer, på franska, i hela tio minuter. Jag fattar inte hur jag ska kunna hålla mig under en timme, jag har massor att prata om!!). Efter någon timme orkade jag inte ligga kvar utan var vrålhungrig och ville helst gå upp (dock utan att äta, för jag skulle göra blodtester idag). Då tog jag mig en titt på klockan. Hon var FYRA. Jag hade alltså vaknat vid tre tiden! Somna om? Icke då.

Framåt halv sex somnade jag igen, och blev väckt av gubbarna som bankar klockan 8.

Hålögd räcker inte för att beskriva mitt tillstånd idag. Medvetslös är ett ord som närmar sig verkligheten. 8 timmars sömn totalt på två nätter:-(

Så jag hoppade in i bilen för att åka och ta blodtesterna så jag kunde få äta. Men kustvägen är ju stängd, så alla andra vägar hade korkat igen fullständigt. Kom varken fram eller tillbaka, så jag stannade och handlade. Först halv elva fick jag gjort testerna och då av en glad tjej som sa att man visst kan äta innan. Fan. Kustvägen hade öppnat när jag åkte hem igen i varje fall.

Solen är tillbaka.

Bergen är täckta med enorma mängder snö.

Killarna i lägenheten under betongborrar fortfarande.

Och jag, jag är som sagt medvetslös.

Effekter av regnet

Jag måste läsa tidningarna lite oftare. Här står faktiskt när dom stänger vägarna (och varför). Idag var ju dom flesta stängda och som vanligt helt utan skyltar med förklaringar på alternativa vägar eller varningar innan man segat sig fram i köerna.

Kustvägen är stängt i båda riktningar för att det mesta av stranden numera ligger på vägen (stranden består av stenar i storlek 1-15 cm!). Sandstränderna i kuststäderna är i princip bortsköljda.

Sett från den ljusa sidan kanske vågorna tog med sig de flesta av råttorna som härjar på stranden, ut i havet.

(Obotlig optimist)

Skitväder

Idag är det stora rubriker i tidningarna. Under dom senaste tre veckorna har vi sett blå himmel endast TVÅ dagar. Det är exceptionellt. Här brukar inte vara dåligt väder så länge. Det har fallit mer regn på tre veckor än vi normalt får på två månader.

2008 är det bland de top tio blötaste åren på TRE DECENNIUM.

Hurra vad glad jag är att jag bor här.

Nämnde jag att vägarna var som floder idag?

Akutdiet

Lunchade idag med kollegorna: Lax och gröna bönor, och sedan efterättsbuffe (ät så mkt du vill av allt möjlig gott). Nu ikväll var jag på kinarestaurant med grabben jag lånar en gång i veckan (min storebror).

Natten kommer tillbringas på toa. Är akut magsjuk och ser nu med glädje fram emot att tappa fyra fem kilo innan morgonen, så jag kan äta upp mig utan dåligt samvete i jul.

Konsten att förolämpa en fransman

Idag har jag lyckats förolämpa en fransman. En av mina vänner ska presentera sin uppsats på fredag och det är tydligt att han har skitdåligt självförtroende. Han pratar i racerfart och det är omöjligt att förstå ett ord.

Det lustiga är att han KAN presentera mycket bättre än så. För när jag stannar upp honom så sänker han takten, och så följer händerna med och säger precis samma sak som munnen - vilket är en stor konst när man talar. Han kan. Men han fattar inte att han kan.

Snäll som jag är ringde jag för att se om han vill provpresentera för mig några gånger innan fredag.

Oj oj oj en sån surkart.

Hur förklarar man för någon att man faktiskt vill väl - han KAN det här. Han saknar bara självförtroende.

Brandvarnare

Ni minns Phoebe i Vänner? Episoden där hon förtvivlat försöker få tyst på en pipande brandvarnare?

Idag kom jag hem till samma situation. En brandvarnarare som bara pep och pep. Jag slet ur batteriet men det hjälpte absolut inte - den fortsatte pipa! Nu ligger den nermonterad på min köksbänk.

Biltvätt

Alla vägar var kraftigt översvämmade idag (vi pratar mindre floder) tack vare skyfallet som hållt på i några dagar nu, och flera vägar var helt stängda.

Dom goda nyheterna är att min bil nu är skinande ren på undersidan.

Fransk administration

Jag börjar faktiskt gilla fransk administration - inte nog med att dom vägrade ta emot min deklaration så att jag kunde betala skatt, nu har dom utan en sekunds betänketid erbjudit sig att betala tillbaka husskatten som någon annan betalat åt mig hela året. Hade jag inte sagt något, hade ingen märkt något.

Jag och min stora, stora käft.

För miljön

Köpte billiga färgpatrons kopior till min skrivare. Blev glatt överraskad av att hitta en påse i kartongen, frankerad för gratis uppsamling av gamla patroner. Sånt värmer.

Man kan vinna en ipod, kamera eller nya patroner när man skickar in sina gamla för återvinning också. Sånt värmer lite extra!

Något har hänt...

Jag HOPPAS att jag bara sovit med huvudet i en riktigt konstig ställning. För jag kan inte så mycket som peta på hals och nacke. Det får inte får inte får inte vara fler körtlar som svullnat upp. Jag har fått nog! Jag vill vara frisk!!!

Imorgon ska jag luncha med mina föredetta kollegor, som redan i början av november påpekade att jag hade en "väldigt tjock hals" (...). Just nu har jag en hals i stil med en flodhäst (tjockare än huvudet alltså) så det är inget jag gärna visar upp.
Rar som jag är har jag inte berättat om min körtelfeber. Det man inte vet har man inte ont av, och det smittar ju inte så lätt.

Kaffe och andra droger

Jag måste sluta med kaffe. Igår hällde jag i mig massor med koppar utan att få effekt, idag kickade kaffeinet in efter första klunken. Herrejädrans vad jag är hyper. Fortsätter det så här kommer ju hela lägenheten bli städad idag. Jag som skulle jobba...

Skadeglädje

Det kom ett sms till... en uppriktig ursäkt och ännu ett erkännande att jag hade rätt. Det är stort att tala om att man har fel. Det är stort att be om förlåtelse. Speciellt med någon man egentligen inte längre har någon kontakt med.

Det är stort men det spelar ingen roll.

Jag spritter ändå runt av skadeglädje och gottar mig i det faktum att vissa nu fått vad dom förtjänar.


Nytt namn

Tydligen är det rekordmånga svenskar som vill byta namn. Det borde jag också göra. Mitt nya efternamn ska bli La Suedoise. Tänk vad mycket lättare allt skulle bli här nere, och vad mycket missförstånd som kunde undvikas!

När jag bytte pass i våras ville jag ta bort mitt ena förnamn från passet, men sen insåg jag att gör jag det är jag körd - sedan jag flyttade till Frankrike har dom nämligen envisats med att kalla mig vid just det namnet (som jag annars aldrig använder). Som resultat kallar jag mig vid dubbelnamn i alla officiella sammanhang - för att undvika missförstånd om vad som står i mina papper och vad folk kallar mig.

Frankrike - landet där allt görs så komplicerat som bara är möjligt!

Sömnbrist

Jag är så trött så trött. Fasen till att inte kunna sova på morgonen. Det skulle ju inte skadat med lite isolering i väggarna här så man slapp vakna när grannarna ger sig av klockan 7.

Dagens Väder

Dagens storm (skyfall, åska, orkan), har dragit med sig halva havet och större delar av stranden upp på vägen. Vi pratar enorma mängder sten ifrån stranden som haglar ner över bilarna som puttrar fram som små båtar i vattenmassorna på kustvägen.

Lamporna blinkar fortfarande och dom har fått stänga av stora delar av vägen pga översvämningarna.

Efter 6 timmar framför TVn och 2 timmar på bion, är min rumpa och mina sovande ben redo för en språngmarch för att få igång blodcirkulationen igen. Åååhhhh vad synd det regnar..

Burn After Reading - Konsten att förstöra en dröm

Ärligt talat. Ta två av världens mest eftertraktade män och sätt i en film - det skulle ha kunnat bli succé. Men vem fan vill se gubbhängmagen på en Clooney (han har ju blivit GAMMAL! Urk) och en Pitt förvandlad till en pojkspoling.

Den här imagen kommer bli svår att tvätta från näthinnan. Rekommenderar starkt att undvika att se den filmen!

Jag fick ett sms...

"Du hade rätt. Förlåt".

Dom orden fick mig att upptäcka en helt ny sida hos mig själv. Skadeglädje. Har hoppat runt på lätta fötter i en halvtimme nu. Haha vissa straffar gud med detsamma, och vissa ger han ett par månaders dispens innan han hugger till.

Klart som fasen jag hade rätt. Jag har alltid rätt.


Rent akvarium

Resultatet av dagen är 6 timmars nonstop framför tv serier och ett nystädat akvarium. Nu ska jag hoppa i kläderna och gå på bio.

Det var visst jobba jag skulle göra idag... Hoppsan då.


No food

Så glad man blir när man öppnar en stor paket dyr kyckling och möts av en helt obeskrivlig lukt. Min middag idag består nu av stink ost, valnötter och päron. Inte helt dåligt, men det hade varit godare med kyckling.

Stormen ute får lamporna att blinka oavbrutet, vilket är smått irriterande det med eftersom DVDn stänger av sig vid varje strömfall.

Nu ska jag ut och rädda det som räddas kan på balkongen, för allt flyger omkring i luften!

Konsten att slöa som ett proffs

Klockan är lunchdags och jag sitter fortfarande i pyjamas - bänkad framför desperate housewifes dvd (fattar inte att jag lyckats undvika den serien ända tills nu) - och slöar som ett proffs.

Utanför öser regnet ner i ett skyfall utan dess like.

Medan jag väntar på att effekten av 2 stora koppar kaffe och 4 clementiner (har några kilo att äta upp den här veckan) kickar in, ska jag återgå till min fåtölj och serier..

En fransmans reaktion på Lucia

Luciafirandet igår var som sagt helt på svenska, för första gången. Det enda dom översatte var att det är brukligt att lämna kollekt när man går ut. Typiskt svenskt.

I varje fall.

Jag vart där i sällskap med en mycket hänförd fransman. Som faktiskt läste 3 psalmer på svenska utan problem och bara hakade upp sig på orden "stjärna" och "och" - jag vart rejält imponerad - medan vi väntade på att det skulle börja.

Sen skruvade han oroligt på sig och tittade sig omkring i den mycket fullsatta kyrkan och sa att han visst var den enda fransmannen där inne. Några minuter senare utbrast han lyckligt "där är ju en till". Såååå få fransmän var det inte därinne, det var ganska många faktiskt! När lussetåget kom in frågade han varför inte alla var blonda. "Dom är inte svenskar allihop" ljög jag "bara dom med riktigt ljust hår".

När jag ville förklara varifrån luciafirandet kommer, började han istället berätta att det faktiskt finns områden i Frankrike också där man firar lucia - det visste jag inte!

Han satt hänförd i kyrkan och lyssnade på sångerna, och petade bara på mig en gång halvvägs genom ceremonin, för att förundrat fråga varför ingen klappade händerna:-). Mannen blev överlycklig när vi senare på eftermiddagen fick klappa händerna åt samma lussetåg, då dom stegade bort från scenen på torget. "Man måste ju klappa händerna när det är så fint".

Glögg fick vi ingen i år, men jag har en flaska här hemma som bara väntar på ett bra tillfälle.

Snö!Det har snöat inatt! När jag slog upp dom blå imorse möttes jag av den här synen utanför. En mycket lokal snöstorm har tydligen dragit förbi, även om jag skulle tippa på att det mesta var vitt några timmar tidigare.

Dom har i varje fall utlovat stora snömängder på knappa 500m höjd idag - oroar mig lite för jag måste upp och bråka med fransk administration på såna höjder imorgon och min rullande bastu klarar inte snö!

Fotot är skit, jag vet, men det är faktiskt så mörkt och taskigt ute idag. Regnet öser ner och det är storm. Jag tänker kura inne hela dagen fram tills det är dags att gå på bio och se på Burn after Reading.

Lagat tak

Lagom innan gårdagens värsta skyfall började igår, passade dom på att laga taket utanför min ytterdörr. Nu slipper jag tömma hinken varje halvtimme och jag slipper vada i 5cm vatten för att komma till min dörr!

Lucia trots allt

Det blev ett riktigt höjdarfirande av lucia idag trots allt. Ingen glögg. Men luciatåg helt på svenska (dom brukar blanda in en massa franska förklaringar) till min franske väns stora förtret. Därefter stros på stan där vi fick se lucia igen samt den svenska granen som står på torget här. Borgmästaren eller om det nu var chefen för konsulatet, höll tal för att försvara hur miljövänligt det faktiskt är att frakta hit ett träd ifrån Sverige.

Granen var klädd i gult glitter och enorma blåa kulor.

Jag tog inte ett endaste litet kort!

Därefter hamnade vi på ett skotskt tea house, för en torr kaka och varm choklad. Fortsatte till bio (franskdubbad) och tillsist hamnade vi på landets bästa indiska restaurang. Var meningen vi skulle kollat in mina engelska vänner spela också, men tillsist blev det inget med det, för regnet öste ner.

Nöjd med dagen kommer jag sova som en prinsessa!

Imorgon väntar jobb hela dagen, och bio på kvällen:-)

Utebliven luciastämning

Behöver jag säga mer?

Ingen luciamorgon

Jävla svt säger jag bara, deras tv funkar inte idag. Jag som ville se luciamorgon!

Har desperat letat på youtube och hittat alla möjliga versioner av klukluxklan liknande lussetåg med hemskt ljud - jag vill ju se ett riktigt luciatåg!!

Lucia

Imorgon är det lucia firande här i svenska kyrkan - på blandad franska och svenska. Tvekar om jag ska gå dit eller inte. Hade tänkt det, men julstämningen känns väldigt långt borta i år...

Mera yngel

Ok jag erkänner jag börjar få nog. Jag har ett par hundra yngel av olika storlek inknödda i en liten 2 liters yngelfälla. And more are coming...

Arkiverad datatrafik

Nu ska vi alla ses som skyldiga tills dess att motsatsen bevisats!!

Förhoppningsvis kommer det här även skapa lite nya jobb i landet! Så fort vi har vant oss vid att all elektronisk trafik lagras, kommer fösäljningen av kopieringsapparater explodera - så att även trafiken av vanliga brev kan övervakas. Snacka om att det kommer behövas folk för att sprätta upp alla brev, kopiera och registrera.

Varför inte sätta in ett litet chip i alla medborgare med en gång, så att det inte behöver råda några tvivel om vad vi har för oss?

Dagens värsta

Dagens värsta är avklarat - har vart och handlat mat. Äntligen. Bara frukt och grönt, här ska injekteras vitaminer. Som vanligt köpte jag bara en massa konstig exotisk frukt som jag inte vet hur man äter, men dom är alltid snällast mot magen. Köpte även några kilo clementiner.

Dagens bråk med fransk administration skjuter jag fram till måndag. Jag pallar helt enkelt inte det idag. Halsen har svullnat igen fullständigt och huvudet dunkar.

På ett strålande humör alltså.

Helikoptern är tillbaka

Och står och vibrerar i mitt kök....

Det händer ALLTID när jag ska handla mat.

Typiskt fransmän att alltid strejka!

Vatten

Vattnet måste ha varit avstängt här när jag vart borta i veckan, för när jag kom tillbaka på kvällen så spruttade det ur kranarna som om det var massor med luft i rören. Kruxet är att det har fortsatt så i två dygn nu. Och vattnet är SURT. Äckligt surt.

Jag beskyllde byggjobbarna under igår men dom hävdade att dom bara stängt det i den lägenheten och att det inte kan påverka min, så vet inte riktigt vad som har hänt.

Dagens Väder

Strålande solsken och blå himmel. Tror jag. Har inte öppnat gardinerna än men det är väldigt mycket ljus. På dagens program:

Handla mat och toapapper (sistnämnda icke att förglömma)
Åka 4 mil för att bråka med fransk administration
Massage
Dammsuga golvet (fast jag kanske borde börja med dammsugningen)
Svara på massa frågeformulär och skicka iväg!

En riktig skitdag med andra ord. Hade hellre solat på balkongen.

Kaka

Ska kanske gå ner och bjuda på en kaka ändå. Om dom nu gör ett uppehåll över jul så är det stor chans att dom insjuknar lagom tills dom tänkt komma tillbaka i januari.

Såååå.... en snoddaskaka kanske. Glacyren ska ju inte vara i ugnen.... hehe

Sjuuuuuuk

Fifan vad sjuk jag är idag. Ringde läkaren, som hävdar att även om jag slutat med antibiotikan så är den kvar i kroppen i en vecka - alltså har den ingen effekt. Ger hon mig någon annan typ av antibiotika kommer jag få utslag över hela kroppen (eftersom jag har körtelfeber). Fortfarande ingen feber, men fifan vad risigt jag mår. Halsen är helt igensvullen, halsfluss, har fått bihåleinfektion och mår pyyyyyyyyyyton.

Usch vad det är synd om mig idag.

Inte blir det bättre av att grabbarna betongborrar i lägenheten under. Hade det inte tagit minst fyra veckor innan man blir sjuk, från smittotillfället, hade jag spottat rejält i en kaka och gått ner och bjudit dom. Fasen till att föra sånt väsen när jag är sjuk.

Svensk mobiltelefon

...som har alla språk utom dom nordiska...

Helt omöjligt att skriva ett begripligt sms!

Körtelfeber

Har i några dagar inbillat mig att provet måste vara felaktigt - jag kan ju inte ha körtelfeber när jag mår så bra. Men nu när jag läst lite på internet om vad det är kan jag säga att jag är ganska säker på att dom tyvärr har rätt. För här har jag lyckats pricka in vartenda symptom - UTOM just febern.

Däremot tror jag inte på att det är nu jag har fått det, som läkaren sa. Utan att jag varit sjuk hela november. Jag var hos läkaren flera gånger för att jag vart så obeskrivligt trött, hade vansinnigt ont i levern, hade svår huvudvärk och konstiga utslag på kroppen. Läkaren testade mig för allt möjligt men hittade bara lågt järnvärde och lågt antal blodplättar (vilket är symptom på just körtelfeber).  Men det var först när jag gått i en vecka och sett ut som jag svalt en tennisboll som läkaren reagerade och tog prover mot just det här viruset.

Så jag boooorde väl vara på bättringsvägen? Jag booooorde väl vara ok nog att ge mig upp i alperna nästa vecka? Jag har blivit medbjuden på en vecka på en skidort och jag vill så gärna åka. En vecka galen pulkaåkning. Fattar ni hur gott det skulle göra mig?

Men jag antar att jag blir tvungen att tala om för mina vänner att jag har puss sjukan. Även om det visst krävs upprepade och rejäla spottloskor för att smitta någon.

Rom

Halsen har svullnat igen helt på höger sida så jag sitter här och myser med ett stort glas rom. Hittade inte mina medeciner mot halsont, men tror på alkoholens bakteriedödande effekter...

Anledningen till att värmefläkten inte funkar...Får man köra såna här filter i diskmaskinen? För dammsugaren tog inte bort hälften ens...

Och kolla hur vägg/taket ser ut EFTER att jag skrubbat bort allt mögel som gick:Urk.

Dags att flytta.


Män: Så funkar dom

Ikväll har jag haft besök av min yngsta storebror, som var vänlig nog att komma hit med en stege och hämta mig så att vi kunde göra vårt traditionsenliga torsdagsbesök på kina restaurangen - allt under största hyschpysh eftersom hans tjej inte vet om att jag existerar. En fransk man får inte ha tjejkompisar. Så här är det gilla läget eller glömma att han existerar. Och eftersom grabben har blivit som en bror för mig, så håller jag till godo med mina två timmar skvaller och middag per vecka.

Han håller på att lära upp mig i fransk kultur. Idag gick vi igenom ämnet: Män, så funkar dom. Har jag förstått det hela rätt ska man som tjej bara luta sig tillbaka och vänta in att bli uppvaktad. Inte tänka, inte analysera, inte fundera, och framförallt inte ringa.

Nästa vecka tror jag att jag ska förklara för honom hur en KVINNA funkar!

(Ring henne minst en gång i timmen, se alltid till att det finns kilovis med choklad hemma...etc)

Män.


Fransk Skattemyndighet

Den stora jakten på min borttappade deklaration är avslutad. Efter att ha besökt ett oändligt antal skattemyndigheter, och ringt runt till övriga, lyckades jag lokalisera den till en ort där jag aldrig bott (!), där dom hävdade att dom skickat den men eftersom jag inte ändrat adress så hade den inte kommit fram.

Jag HADE ändrat adress. Och det är mitt triumfkort för att försöka övertala myndigheterna att inte ge mig en straffavgift på 10% av årets skatt, för att jag deklarerar 7 månader för sent. För jag var visst tvungen att deklarera om.

Så när jag åkt i en timme, letat i ytterligare en timme och hittat skattemyndigheten på en liten bakgata i ett industriområde, väntat i en timme för att komma fram och tillsist får prata med en äkta fransk bitch. Så säger hon: det är inte här du ska lämna in din deklaration.

Att jag inte dog.

Där började en argumentation som slutade med att jag tryckte deklarationen i näven på henne och förklarade att om inte hon tar emot min deklaration så kommer jag inte deklarara - för alla skattemyndigheter vägrar ha med mig att göra ("du bor inte i den här orten längre", "du har flyttat", "andra löjliga ursäkter") och försöker skicka mig till någon annan.

Min flytthistoria är också inlämnad.

Nu återstår bara att bråka med "le Tresorier" - myndigheten som inkasserar stålarna.

För dom har visst under två års tid låtit inkassera pengar för MIN fastighetskatt, men från en helt annan person. Hur lockande det än är att hålla käften om det, så blir det nog trots allt billigare att lösa problemen nu än senare.

Och eftersom konstant surhet, allmän otrevlighet och ett evigt fräsande är krav för att kvalificera till ett myndighetsjobb (och ja, icke att förglömma, en vilja att gå ut i strejk varje kvart), så kommer morgondagens bråk med le Tresorier inte bli kul.

Dessutom envisas dom med att kalla mig vid fel förnamn!!Som på BB förr i tiden...

Igår var jag och hälsade på min kollega för att beundra hennes månadsgamla dotter. Hade med ett sött rosa set med kläder och hon blev överlycklig - det är visst inte tradition här att ge kläder så dom hade nästan inga.

Men.

Jag har ju fått diagnosen körtelfeber (även om jag är tvärsäker på att det är ett "falsk positiv" som dom säger här: ett felaktigt resultat. För jag är inte sjuk. Ingen feber, inte svullen, inte ens trött), så jag stod utanför fönstret (i hällande pissregn) och kikade på den lilla tösen - som på BB förr i tiden.

När hon nattat den lilla fick jag dock komma in en sväng. Hoppas jag inte smittat ner dom nu. Men det var värt hela resan att få se den lilla. Nästa gång hoppas jag att jag får hålla henne!

Olycksmagnet

Min brödrost exploderade just.


Mögel och värme

Fick tillsist igång värmen i mitt sovrum och tur är väl det - för dom sista dagarna har det dykt upp tjock med mögel i kanten mellan vägg och tak... Vet inte riktigt hur jag ska få bort det men fint är det inte och jag är allergisk mot mögel!

Parkering

Den här veckan har jag betalt drygt 30 euro för totalt 4 timmars parkering!


Köttbullar...

Jag trodde inte läkaren när hon sa det kunde bli värre, men nu börjar jag utveckla köttbullar i armhålorna. Hoppas dom är som mammas och rasar i bitar när man petar på dom (förlåt mamma) lol...

Möter ni någon på gatan som går med armbågarna en bit utanför kroppen, som en pingvin ungefär, så är det jag.

Det borras...

Byggjobbaren igår: "madame oroa er inte, vi har gjort klart allt som för väsen"

Sure baby.

Körtelfeber

Så av alla dom virusen läkaren testade mig för har jag åkt på den allra värsta. Körtelfeber. En vecka har jag haft enorma körtlar på halsen och nu när dom äntligen började försvinna, så har jag åkt på halsont, feber, huvudvärk etc i stället och har utvecklat härliga knölar bak i nacken. Underbart. Dessutom sa läkaren glatt att blir jag lite gul så är det levern som slagits ut. Uppmuntrande.

För att riktigt förgylla dagen för mig så sa hon att jag är i initialstadiet och att jag kommer bli mycket sjukare under veckan som följer.

Och så har jag fått totalt pussförbud!Skidor

I lördags var det officiell öppning av skidbackarna i Frankrike (även om dom som sagt vart öppna ett par veckor). Igår dog en 28 årig grabb i en lavin på den skidstationen där alla mina vänner var i lördags. Offpist på stängd backe...

Allvarligt talat...

...hur stor är risken chansen att grabben slinter lite med betongborren så att han råkar ha av sladden???

Nästa gång jag behöver spy vet jag vart jag ska sticka in skallen i varje fall. Jävla dåligt val av dag att förpesta livet för grannarna grrrrr.

Dagens intag: en liter coca cola (återställer socker och saltbalansen i en uttorkad solstingsplågad kropp), 8 liter vatten, en halv marabou chokladkaka (den sista) och 4 ballerina kex (finns inga kvar nu).
Övrigt: Öronproppparna gör ingen nytta och dagen har tillbringats på toaletten.

Betongborrning..

..borde vara förbjudet när någon har migrän.

Mitt huvud  är påväg att gå i bitar. Jag kan inte tänka, vill bara spy. Och så minns jag inte om jag tog några smärtstillande så jag vågar inte ta fler.

Rikedom sticker i ögonen

Ibland är jag oerhört tacksam att jag har en gammal rullande bastu. Min vän med VOLVON, den sprillans nya volvon, hämtade för 3e gången i höst ut sin bil från lackeringen, och åkte direkt och parkerade i centrum för en kväll ute. När han kom tillbaka på kvällen hade någon rispat upp hela sidan på bilen. Igen. Samma sida som alltid. Tre nycklar...

Hans teori är att lackeringsgubben har lejat någon för att snabbt kunna få stamkunder och därmed öka sin omsättning. Nu försöker jag få reda på vilken verkstad han lämnar sin bil i så jag vet vart jag ska söka jobb:-)

Dagens Visdom

Öl botar inte vätskebrist.

Rappa på!!

Men pappa, vad väntar du på...?

Migrän

Under morgonens möte började jag få migrän - och innan jag hann sätta mig i bilen för att åka hem hade den förvärrats ganska kraftigt. Med ett väldigt limiterat synfält som resultat, kraftig förvirring och en stor önskan att kräkas.

Det är första gången i mitt liv jag blåst ett rödljus. Såg det inte förrän det var försent, för det hängde och dinglade högt ovanför mitt synfällt. Samtidigt blev jag jätteförvirrad, visste plötsligt inte var jag var (fastän vägen som leder hem är helt rak). Oerhört läskigt. Tacksam att jag inte orsakade någon olycka och lika tacksam för att polisen inte såg mig.

Den goda tanken att sova bort migränen hemma är bortkastad - dom renoverar lägenheten under och just nu håller dom på att betongborra för glatta livet. Hade jag vetat vart, hade jag stängt av centralströmmen till hela byggnaden!

Lillfisen

Lillfisen har varit här två gånger redan idag. Det var det här med att undvika katter som gör mig sjuk...

Användarvänlig??

Min nya telefon har så mycket roliga detaljer att det inte är klokt. Men jag har inte listat ut hur man ringer med den än!

En äkta fransk bitch

Igår på den irländska puben var det riktigt trevligt till en början. Vi var ett tjugotal och alla kände någon men ingen kände alla - och så spelade dom traditionell celtisk musik, vilket gjorde mig varm i mitt irländska hjärta.

Men så dök en tjej upp och nu ska ni få ännu ett exempel på varför jag har så svårt för franska tjejer - eller snarare deras attityd. Tjejen slår sig ner bredvid mig, och efter ca 2 sekunders betänketid hade hon dragit sina slutsatser om mannen som satt på andra sidan om mig och såg mig plötsligt som ett STORT HOT.

Genast började hon förhöra honom om senaste helgen, om han haft trevligt på restaurangen där han verkat mysa mellan två tjejer blablabla - hela tiden med ögonen fästa på mig, inte min vän, för att se min reaktion.

Så jag log stort och puffade honom i sidan och frågade om han roat sig.

Det irriterade tjejen ännu mer. Hon ville ju göra mig svartsjuk, försäkra mig om att jag inte alls stod på säker mark med mannen i fråga. Vilket hon inte lyckades med. Han gav svar på tal och hon tystnade tillfälligt.

Men vilket ämne vi än pratade om under kvällen, så gjorde hon allt för att trycka ner mig i skorna, riktigt djupt dessutom. Kvällens höjdare var när hon log elakt och sa att hon förstod att jag måste vara svenska för jag är så STOR (!!!). Jag log sockersött tillbaka och sa att vanligtvis är det mitt blonda hår, mina blåa ögon och det faktum att jag är så obeskrivligt vacker som avslöjar mig. Inte poppis. När hon tillsist gav en riktigt dräpande kommentar, reste vi oss och gick - hellre än att sjunka till hennes nivå.

Vi hann inte ens utanför dörren innan grabben visslade till och sa att wow sånt där har han aldrig sett förut. Påpekade lite diskret att sånt där upplever jag varje dag här - franska tjejer ser mig som ett stort hot och voila. Men sa han, hon började ju trycka ner dig innan hon ens satt sig ner. Jodå. Anfall är väl bästa försvar, när man är lite osäker på sig själv?

Vilken Bitch utbrast han. Gullegrabben. Jag hade alltså inte inbillat mig.

Foton!

Foton från gårdagens snövandring och mina spygröna snöskor kommer lite senare i veckan när jag daltat klart med min dator (noll minne, måste visst ta bort alla program jag använder...)

Sjuk

Solsting och uttorkning resulterade i att tomaten vaknade med svår huvudvärk klockan sex imorse. Efter att ha varit uppe och pimplat vatten lyckades jag åtminstone hålla mig kvar i sängen till halv åtta.

Men.

Halsen är supersvullen, tungan har svällt upp till oigenkänlighet (??) och jag är helt igenbommad i huvudet, febrig och mår absolut pyton. Under den halvtimme jag suttit här har jag inte ens kunnat klämma i mig kaffet och yoghurten.

Soluppgång

Just nu stiger ett rött eldklot upp ur havet och jag har en fantastisk utsikt över skådespelet från mitt fönster. Skulle gärna berättat mer om det hela men jag måste vänta tills alla färglada fläckar framför ögonen försvinner. Man ska visst inte titta rakt in i solen...

Uttorkad tomat

Det hände en liten olycka på vägen till snön idag och 2 liter vatten som jag hade i min ryggsäck försvann spårlöst från vattenpåsen jag hade det i. Det upptäckte jag dock inte förrän efter ett par timmars vandring då jag var nedrigt törstig. Att vattnet pissat ner hela baksätet på kompisens bil upptäckte vi först efter 6timmars hård vandring på snöskor i snön, när vi kom tillbaka.

En styck välnärd karl.

En styck totalt uttorkad svenska som vandrat i 6 timmar utan vatten. Med färg av en tomat.

Den icke uttorkade mannen erbjöd sig inte att dela sitt vatten med mig inte. Nej nej. Han föreslog jag skulle fylla på ifrån bäcken. Så jag knackade hål på isen och kämpade i en kvart för att fylla på vattenpåsen. Innan jag hann få i den i väskan frös det redan iskalla vattnet till is och tja jag var alltså törstig när jag kom hem... Sett från den ljusa sidan så behövde jag inte oroa mig för att pinka i snön.

Jag har botat uttorkningen med två stora öl på en irländsk pub nu ikväll.

Inavel

Min lille fiskbebis har blivit stor. Han håller på att uppvakta en dam i akvariet, kåt som fan. Hur berättar man för en firre att det är hans mamma han försöker sätta på?

Dagens program

Snö och sol!!

Tydligen är det ruggigt kallt i bergen, så jag lär frysa för jag hittade inte vinterbrallorna!!

Among the rich and famous...

Kvällen igår tillbringades i filmstjärnornas stad. Nu myllrade det förstås inte av kändisar på röda mattan igår, utan där stod istället fyra stycken Ferrari. En svart, en gul, och två röda.

Ärligt talat: I jämförelse med en Ferrari så vinner min rullande bastu hundra gånger om. Man ligger ju på marken i en sån bil!!

Det bästa på hela kvällen var när jag åkte runt och letade parkering och mötte just en knallgul Ferrari. Prickig knallgul Ferrari. Rikemansgossar är visst snåljåpar och parkerar inte i dom dyra garagen. Denne man hade parkerat under ett träd. Bilen var helt nedkletad i fågelskit! Hahaha.

Sen var vi på snobbig restaurant. När jag såg priserna så bestämde jag mig för att en gång för alla bli fransk. Riktigt fransk. Så när notan kom så log jag sött mot mitt sällskap och låtsades som om det regnade tills den var betald. Man lär sig!

Hem!

Finns inte ord för hur glad jag är! Har tillsist hittat en biljett hem!! Den blev lite dyrare än det först var tänkt eftersom jag i sista stund insåg två saker:

Det bolaget jag tänkt åka med ville försöka få mig att byta flygplats i Paris. Glöm.
Det bolaget jag tänkt åka med är KÄNT för att ALLTID strejka på stora helger.

Så jag bokade med ett annat bolag. Skitglad.

Sen fick jag veta att dom ingår i samma koncern. Nåja, jag slipper i varje fall byta flygplats. Nu behöver jag bara byta plan i Amsterdam. Det är suveränt. Jag har inte passerat där en enda gång i mitt liv utan att dom tappat bort mitt bagage. Man brukar få det hemkört till dörren några dagar senare, uppburet för trappan och allt. Med lite tur kan man få en necessär med vita kalsonger, en vit tshirt i storlek XL, en tandborste, oanvändbar tandkräm och en kam.

Årets julklpappar är räddade!

Ahhhhh

Vågar man boka en flygbiljett utan att få bekräftat ledighet först?? Panik!

På min balkong...

...hänger ren tvätt och torkar i solen, och en mycket illröd jag sitter och solar förtvivlat. Har fått en allergisk reaktion mot något och har händer som förvandlats till vätskefyllda blåsor som kliar så jag blir knäpp!!

Today is the day!!

Bara 5 timmar kvar!!! Om fem timmar är min nya älskling helt i bruk och jag är så glad så glad... Kanske dags att börja spara in alla telefonnummer haha...


Skidsäsongen har börjat

Idag är det officiell öppning av skidbackarna i området, även om all snön som fallit faktiskt tillåtit backarna att redan vara öppna i ett par veckor.

Från och med nu kommer jag inte se röken av mina vänner en enda helg fram till mars april nångång, eftersom det bara är en sak som gäller: skidor.

Hur dom har råd vet jag inte. Hur mycket stålar skidstationerna tjänar in, vill jag inte ens tänka på. Men pengarna har börjat rulla och det är nu den stora SPORT säsongen börjar för dom flesta. Äntligen skidor - och backarna är bara en timme bort. Framåt mars kan man åka skidor på morgonen och vara tillbaka på stranden på eftermiddagen.

Livet är hårt.

Intresseklubben antecknar

En hel natt med vidöppna fönster i sovrummet resulterade i 13 grader i rummet - mot normala 14 när fönstret är stängt. Vad kan vi dra för slutsatser?

10 grader inne...

...bäddar på soffan (fransk säng omgjord till soffa - ett metallnät spänt i en ram, när man sätter sig i den hamnar rumpan på golvet för den är så elastisk) och har passat på att beundra blåmärket som blev på ryggen när jag reste mig upp från golvet och satte fönsterramen rakt i skulderbladet.

Känseln börjar komma tillbaka så jag försöker se incidenten som en kort och intensiv akupressur behandling av EN numera mycket öm punkt på min stackars rygg....

Tänk om...

Tänk om jag verkligen får åka hem i jul? Blir jag tvungen att köpa julklappar då?
Har varit så inställd på att sitta här själv hela julen och ha tråkigt, att det riktigt spritter i kroppen nu när jag sett att det finns en möjlighet att ta mig härifrån!!Fotograf och snö...

På söndag har jag blivit inbjuden att tillbringa dagen på snöskor tillsammans med en professionell naturfotograf. Ser naturligtvis oerhört fram emot det här - även om jag antar att det blir upp till bevis gällande min fysiska kapacitet att vandra i timmar. Jag håller tummarna på att han stannar mycket och ofta för att ta foton och har tid att lära mig lite!

För i helgen blir det min nya leksak 8pixel kameratelefon som följer med ut på äventyr. Den har så mycket knappar och finesser att jag nog blir tvungen att läsa bruksamvisningen trots allt!

Dagens Visdom

Tvättar man heltäckningsmattan (som är klistrad på golvet i sovrummet) när det är 10 grader ute, kan man skylla sig själv om man inte kan sova i rummet resten av veckan.

Hur lång tid tar det innan stinklukten försvinner egentligen? Har fönstrena på vid gavel och dörren till sovrummet igenbommad. Hoppas på sol och korsdrag i morgon!

*Bäddar på soffan bredvid helikoptern till kylskåp*

Det finns hopp...

Jag visste faktiskt inte hur mycket jag vill åka tillbaka till Sverige över jul, förrän en oväntad möjlighet dök upp!

Konsten att knäcka en fransman

Det är skitenkelt. Kila ut till bilen, leta fram skruvmejsel och andra intressanta verktyg som ligger under alla flyttlådor (som står i bagaget för att det inte finns plats någon annanstans), skruva isär allt som har med lampor att göra, byt glödlamporna själv (nåja, 4 av 5 i varje fall), skruva ihop allt igen.

Öppna sedan motorhuven och laga det som rutbytargubbarna råkade ha sönder. Dräm igen luckan. Prova att allt funkar och le ursäktande när du råkar spraya ner alla beundrare med spolarvätska.

Allvarligt talat. Byggpojkarna som inte strejkar idag utan faktiskt låtsas jobba utanför, har nog aldrig sett en kvinna greja med en bil förut.

Att jag lyckades byta ut alla lampor utom just den som var trasig, märkte jag lyckligtvis inte förrän senare på kvällen:-)

Kattvirus

Lillfisens senaste besök hos mig har fått oanade och inte speciellt uppskattade konsekvenser. Sedan en vecka tillbaka ser det ut som om jag har svalt en enorm tennisboll på höger sida av halsen, och några pingisbollar och en och annan köttbulle på vänster sida - samt i nacken.

Läkaren misstänker att jag åkt på ett virus som kommer ifrån katter, toxonåntingobegripligtpåfranska, kallas det visst. Helt ofarligt för alla som inte är gravida - man ser ut som en hamster i ett par veckor, blir lite trött och så är man tillbaka i vanlig form igen.

Om man inte är gravid. Det är jag inte. Men min bästa vän som jag träffat väääldigt ofta sista veckan är på tjocken och nu måste jag undvika henne till måndag, när jag får resultaten på proverna - innan det är dags att meddela henne den dåliga nyheten och skicka henne till läkaren för att se att hon inte blivit smittad:-( Känns inte bra alls.

Nu blir det inga fler lata stunder på soffan hos mig för Lillfisen hur söt hon än är!


Min rullande bastu

Alltså, av ren nyfikenhet. Exakt vad är det som gör att spolarvätskan inte längre sprejas över rutan, efter att dom bytt ut vindrutan i bilen...?

Ska ut och meka med bilen så fort regnet upphör! Kanske dags att bänna upp alla plastdetaljer så att jag kommer åt grejsimojsen så att jag kan ragga upp en man med starka nypor för att lossa på skruven som det inte finns verktyg till, så att jag kan pilla ut hela uppsättningen lampor, balansera dom i ena handen medan jag gräver mig ner till skruvmejslarna under reservdäcket (som jag aldrig pumpat) så jag kan byta ut lamporna som inte funkar i bilen, innan polisen stoppar mig också.

Blommor

Bredvid min dator står den vackraste och största blombukett jag någonsin fått! Det är inte utan att jag känner mig lite uppvaktad!

16 grader inne!

Efter 8 timmar med elelementet på max kom jag upp i härliga 16 grader i sovrummet. Hurra.

Jag kommer gå bankrutt den här vintern!

Kontaktbyte

I över två år har jag gått hos samma sjukgymnast, till och från. Hon är lika gammal som mig, men av någon anledning Ni-ar vi varandra fortfarande - jag är rädd för att förolämpa genom att säga du och hon vill väl inte missbruka sin titel.

Nu ska hon flytta utomlands en period och jag har satt henne i kontakt med mina vänner i detta land, för jag vet hur jobbigt (och spännande) det är att dyka upp helt ny och inte känna någon.

I gengäld har hon presenterat mig för flera av sina vänner, som älskar berg och vandring. Jag är naturligtvis skitglad och det är jätteroligt att träffa nytt folk:-)

Trött

Jag tror inte ens att tändstickor kan göra jobbet att hålla uppe mina ögon idag.

Fegis

Här har jag äntligen en möjlighet till värme när jag sover och så är jag alldeles för rädd för att lämna det elektriska elementet påslaget hela natten, ståendes på heltäckningsmattan...

Ikväll ska jag lägga brandvarnaren bredvid, så kanske jag kan sova lugnt och varmt.

Igår var jag förresten ute på diverse olika äventyr. Påbyltat med 5 lager tröjor koftor och jackor. Och vet ni vad. Jag svettades som en gris både ute och hos andra. Det är VARMT i normala lägenheter!

Brrrr

Element!

Nu är det dags att börja skrapa ihop stålar till min nästa elräkning, för mitt elektriska element har anlänt!!

Dagens lunch

Två kotletter och 5 stora skivor kassler. Läkaren sa att jag har järnbrist. Hoppas det var vidbränt kött hon menade när hon sa jag måste äta mer blodiga köttbitar...

En mästare i att förhandla...

Egentligen borde jag kanske skämmas, men jag är faktiskt bara jäkligt stolt över mig själv. Jag visste nämligen inte att man kunde förhandla om priser på en kurs man hemskt gärna vill gå. Men så när jag upptäckte att den börjar imorgon och att dom inte har tillräckligt med folk, så gjorde jag en rövara. Nu har jag lyckats förhandla ner priset till endast 3% av den totala kostnaden.

Tanten påpekade att deras KOSTNADER för kursen ligger på 7% av totala kurspriset och att dom verkligen ger mig en gåva. Jag tror hon förväntade sig att jag skulle erbjuda mig att betala lite mer, men jag sa bara tack så mycket.

Imorgon börjar jag en kurs i kommunikation, som jag uppenbarligen inte behöver.

Hahahaha

Volvo

Ikväll ska jag få åka volvo! Haha fattar ni hur löjligt glad jag är? Den första volvon jag sett i Frankrike på ett år, sprillans ny råkar den vara (när försvann kanterna på volvosarna?) och JAG känner ägaren.

Äntligen en bil jag slipper vara rädd för att åka i.

Det är nästan så jag ska be honom stampa lite på gasen och lägga sig som ett frimärke i häcken på bilen framför bara för att verkligen få njuta lite av att sittta i en säker bil.

(För övrigt är jag djupa imponerad av vilken bil som helst som har följande saker som fungerar: luftkonditionering, solskydd vid förarsätet, en tuta som fungerar även när temperaturen inte är exakt 15,4 grader, rutor som inte bara går att rulla ner utan även upp utan att man behöver hjälpa till på traven, växelpedal som man inte behöver vara elittränad för att kunna trycka ner, vindrutetorkare som faktiskt torkar rutan, lister som sitter fast där dom ska, dörrar som går att öppna och stänga, lås som fungerar... tja.. allt det där min rullande bastu inte har).


Dagens Visdom

När solen gassar på morgonen, kan inomhustemperaturen komma upp i 19 grader om man står ut med att se dammet som syns så förbiskat väl i solen.

Dagens Väder

4 grader och strålande solsken ute, 14 grader och en ispinne till mig inne.

Imorse vaknade jag klockan 5 av att jag hade frostskadade tår och näsa. Tre stora vetesäckar hade jag värmt och lagt i sängen innan jag la mig vid elva, men som sagt, klockan 5 var dom iskalla. In i mikron igen med säckarna, på med mössan och samtidigt slogs jag med värmaren som inte ville gå igång. Fick bli en filt till och sen gick det inte att röra sig utan att trassla in sig. Jag somnade igen vid sju och klockan ringde åtta. Är aningens hålögd idag!

Om ett par timmar har jag tid hos läkaren, eftersom mina halsmandlar har svullnat upp så det ser ut som om jag svalt ett par tennisbollar. Gör inte det minsta ont, men storleken tyder på en infektion i kroppen och jag gissar att kylan kan ha gett mig åtminstone bihåleinflammation eftersom ansiktet är tjockt också.

Sen, det näst bästa på hela dagen: Ska hämta upp ett elektriskt element ifrån en kollega vid lunchtid. Det är säkerligen hundra år gammalt och kommer säkert dra enormt med el. Men som jag ser det - om det så fattar eld när det står på min heltäckningsmatta i sovrummet, så borde ju brasan värma ganska bra!!

Inatt ska jag inte frysa!!
Ny badge

Det är dags för min rullande bastu att få en ny badge och vakterna i kontrolltornet skrattade gott när jag var förbi på lunchen för att se om det fanns en redo... Nu är det som sagt dags. Håll tummarna på att rutan håller.

(och så fort blogg.se behagar publicera alla inlägg jag gjort idag, och ni kan läsa min flyttanmälan, kommer jag officiellt flytta till en ny domän!)

En äkta fransman

Man ska akta sig för vad man säger ibland. Efter att ha lämnat lite pikar om fransk kultur till mina kurskamrater, dök en av grabbarna igår upp som ikonen för en fransman:

svart basker
vit och svart randig halsduk (tröjan hittade han visst inte)
Svart "målarkavaj"

Fattades bara baguetten under armen, vinflaskan i handen och stinkosten i korgen.Ångrar så att jag inte hade kameran med mig! Baskern fick jag äran att bära hela kvällen (ull, kliar!!) och dom sa att jag såg ut som en äkta dam från Paris. Klass!

Värme

Igår mejlade jag ägaren till min lägenhet och förklarade att jag visst inte tänker betala husskatten för hans lägenhet i år - men att jag gör det nästa år (allt enligt fransk lag).

Så frågade jag hur farao värmen funkar, eftersom temperaturen har sjunkt till härliga 14 grader inne och jag dragit på mig en rejäl förkylning på grund av det.

Han mejlade tillbaka och sa att han betalar räkningen för att inte få problem med lagen och lycka till med värmen.

Fan.

Hoppsan då

Flera dagar har visst passerat utan att jag varit inloggad här. Det har helt enkelt inte hunnits med. Jag springer från ett möte till ett annat, seminarium, konferencer, kurser - och jag njuter i fulla drag. För jag älskar helt enkelt att träffa folk!!

Min rullande bastu fick en ny vindruta igår och det var med en lång lista instruktioner jag hämtade bilen med rutan vars lim ännu inte torkat:

absolut inte parkera ojämnt, eller med två hjul på en trottoarkant
absolut inte köra över några vibratorer på vägen eller väggupp (har ganska många för att komma hem till mig)
absolut inte tvätta bilen (hahahahaha som om det skulle hända)
absolut inte använda vindrutetorkaren
absolut inte..
absolut inte..

så jag åkte försiktigt hem i krypfart för att göra mig klar för kursen och när jag kom ut satt det TVÅ JÄVLA KATTER PÅ MIN NY VINDRUTA!!!  Nu ser jag med fasa fram emot nästa skyfall då det kommer visa sig om dom trycka in rutan så att den inte sitter tätt.

Kompisen hade det värre. När hon hämtade upp mig för att köra mig till garaget så jag kunde hämta bastun, så hörde jag en massa skvalpande i bilen. Titta där bak sa hon. Golvet i hela baksätet var vattenfyllt, liksom dörren på förarsidan. "Jag vet inte var det kommer ifrån" sa hon "men jag orkar inte bry mig". Vi skalpade hela vägen ut till bilverkstaden.

RSS 2.0